Weblog Afghanistan

Hoe ziet zo'n dag in quarantaine er eigenlijk uit op een kazerne? (video)

"Hoe ziet zo'n dag in quarantaine op een kazerne er nou eigenlijk uit?" Dat was de vraag die afgelopen periode vaak werd gesteld aan de inwonenden van het quarantainegebied op de kazerne in Oirschot.

Wie: kapitein Hester

Wat: nieuwe public affairs officer Resolute Support Afghanistan

 Alhoewel de precieze dagbesteding per persoon verschilt (niet iedereen heeft een PlayStation) probeert iedereen straks zo inzetbaar mogelijk het missiegebied in te gaan. Waar sommige mensen al druk bezig zijn met het uitoefenen van hun functie, hebben anderen het nog even wat rustiger.

Militairen met mondkapjes lopen achter hekken in quarantainegebied op kazerne.
Afgeschermd terrein op kazerne in Oirschot.

1,5 meter afstand met stip op 1

Voor iedereen staat afstand houden tot anderen met stip op 1 als activiteit, juist ook binnen de hekken. Op 2 staat het ontsmetten van spullen en jezelf zodra je buiten bent geweest. En of je dat afstand houden nu doet door op je legeringskamer een serie te kijken, boek te lezen of veelvuldig met je voorganger aan de lijn te hangen, verschilt per persoon. Daarnaast wordt er bewogen (onder meer spinning, (hard)lopen, krachttraining, yoga) en 3 keer per dag gegeten.

"Eigenschappen die ze in Afghanistan goed kunnen gebruiken."

Geen familie

Het klussen en tuinieren dat half Nederland dezer dagen lijkt te doen is hier niet op te pakken, maar verder zijn er veel overeenkomsten tussen quarantaine in Oirschot en de rest van Nederland. Als belangrijkste verschil is hierbij op te merken dat de militairen in Oirschot niet samenzijn met hun families en een beperkte bewegingsvrijheid buiten hebben. Ook verschillen hun werkzaamheden soms behoorlijk van het werk dat ze voor het oppakken van hun missie uitvoerden.

Aanpassen

Dit vraagt om aanpassingsvermogen en flexibiliteit. 2 eigenschappen waar ze hier in elk geval allemaal goed op getraind zijn en die ze over een paar weken in Afghanistan goed kunnen gebruiken.

Tot de volgende keer!

Groetjes, Hester

Vlog: kijk ook wat Hester vertelt over de quarantaine

Vlog Hester: dag in quarantaine op kazerne Oirschot

Reactie toevoegen

Ongepaste reacties worden niet geplaatst. Uw bericht mag maximaal 2000 karakters tellen.

* verplichte velden

Uw bericht mag maximaal 2000 karakters lang zijn.

Reacties

  • Aanvankelijk was ik niet heel blij met het idee van mijn dochter naar een oorlogsgebied.
    Gaandeweg de voorbereidingen, informatie en de familiedag in Oorschot, ben ik er na toe gegroeid en ben gelukkig met haar keus en trots op onze bijzondere dochter

    Van: Jacques, vader van Hester | 06-04-2020, 20:41

  • Best trots op onze dochter! 👍👍

    Van: Martine, moeder Hester | 06-04-2020, 20:27