Weblog Afghanistan

Terug in Nederland

Terug in Nederland? Dat is een behoorlijk korte uitzending dan, 2 weken… Gelukkig ligt de waarheid een stuk genuanceerder, zoals altijd.

Wie: kapitein Dave Kloet
Wat: Public Affairs Officer Resolute Support

Mijn uitzending naar Afghanistan was gepland van juli tot november 2019. Dit was even lastig, omdat ik op 30 juli heel graag bij mijn gezin wil zijn. Op die datum is mijn 1e zoontje namelijk kort na zijn geboorte overleden. Dat was in 2015.

Na deze gebeurtenis kreeg ik van mijn collega’s en leidinggevenden alle steun, begrip en vrijheid. Ik weet niet of dit uniek is voor Defensie, maar de collegialiteit en kameraadschap zijn wel de zaken die werken bij Defensie zo mooi maken. Tijdens de voorbereiding op de uitzending heb ik aangegeven dat ik er veel waarde aan hecht om op 30 juli thuis te zijn. Binnen een week heeft een collega dat voor mij geregeld. Ik had hem voor deze uitzending nog nooit gesproken.

Bloemen uit Afghanistan

En zo zit ik een kleine 2 weken nadat ik in Afghanistan aankwam weer op het vliegtuig naar Nederland. Dat geeft wel een dubbel gevoel. Aan de ene kant ben ik blij dat ik naar huis kan en mag, maar aan de andere kant begon ik net lekker met mijn werk in het uitzendgebied. Het kost mij daarom wel even tijd om echt ‘thuis te komen’ en de missie los te laten.

In de 2 weken thuis breng ik veel tijd met mijn gezin door. Ook kan ik van afstand nog wat werkzaamheden voor de uitzending uitvoeren. Je voelt je toch onderdeel van het team, ook al werk je nog maar heel kort samen. Mijn teamgevoel wordt bevestigd door een mooie bos bloemen, die ik krijg thuisbezorgd namens mijn team in het uitzendgebied.

Het kaartje op de bos bloemen spreekt boekdelen. “Veel succes tijdens deze moeilijke periode. Groeten van het team.” Het groepsgevoel van Defensie samengevat in een bos bloemen. Ik wist het al, maar mijn vrouw weet het nu ook. Het is een leuk team, het gaat wel goedkomen in Afghanistan.

Tot de volgende weblog!

Groet,
Dave

Reactie toevoegen

Ongepaste reacties worden niet geplaatst. Uw bericht mag maximaal 2000 karakters tellen.

* verplichte velden

Uw bericht mag maximaal 2000 karakters lang zijn.

Reacties

 • Kapitein Dave Kloet: U en uw echtgenote heel veel Sterkte gewenst en sterkte als U straks weer terug gaat op Missie. Heb zelf in mijn Diensttijd
  5 jaar bij de toen: Genie105 Pontonplaatbrug mogen dienen en koester nog dagelijks de saamhorigheid en Kameraadschap die ik heb ondervonden bij Defensie en de Genie in het bijzonder. SODEJU!

  Van: Kpl1 b.d. Roelof Botter | 24-08-2019, 01:15

 • heel veel sterkte ,en ik ben trots dat dit allemaal mogelijk is ,en terrecht natuurlijk het thuisfront is zo belangrijk ,bedankt dat u zich zo inzet voor onze veiligheid ,succes voor straks op de missie

  Van: René de Haan (B mwk km) | 23-08-2019, 10:14

 • De saamhorigheid en kameraadschap heb ik gezien en gevoeld bij jullie vertrek 4 juli jl.
  Mooie tijd met vrouw en zoontje; elke minuut genieten.

  Van: Marieke, tante van Joris | 20-08-2019, 18:24