Publicaties: downloads

Het Nederlands Instituut voor Militaire Historie (NIMH) geeft veel publicaties uit. U vindt hier een downloadoverzicht van publicaties die niet meer leverbaar zijn. De eerste uitgave is het publiekstijdschrift Frederik. Het overzicht wordt uitgebreid. 

Emblemen bij de Koninklijke Luchtmacht

Luchtmachtemblemen zijn geen uiting van folklore, zij karakteriseren op symbolische wijze het betreffende luchtmachtonderdeel. Bovendien geven zij het specifieke onderdeel zijn plaats in de geschiedenis en zorgen voor verbinding met andere luchtmachteenheden.

In 'Emblemen bij de Koninklijke Luchtmacht' (PDF, 6.3 MB) vindt u een overzicht van alle bekende emblemen die bij de Koninklijke Luchtmacht in gebruik zijn geweest.

Frederik: militaire geschiedenis nu magazine

Dit ‘glossy’ publiekstijdschrift Frederik (PDF, 25.2 MB) laat de lezer kennismaken met de grote variëteit en rijkdom van het vakgebied militaire geschiedenis. 24 onderwerpen komen aan bod, zoals de stand van het vakgebied, een ooggetuigenverslag van de Slag bij Waterloo, een reportage over de militaire fashion look en een dagboek van een deelnemer aan de missie in Mali. De ‘Frederik’ kent geen regelmatige verschijning; dit nummer kwam uit ter gelegenheid van het 10-jarig bestaan van het Nederlands Instituut voor Militaire Historie in 2015.