Bibliotheek NIMH

Bent u op zoek naar een publicatie over de militaire geschiedenis van Nederland? In de bibliotheek van het Nederlands Instituut voor Militaire Historie (NIMH) vindt u ruim 70.000 boeken over dit onderwerp.

Publicaties zoeken en inzien

Bent u op zoek naar een publicatie? U kunt de bibliotheekcollectie van het NIMH doorzoeken via de catalogus Defensiebibliotheken. U kunt bij het NIMH geen boeken of tijdschriften lenen. U kunt ze wel komen inzien in de studiezaal.

Collectie publicaties

Een deel van de bibliotheekcollectie van het NIMH bestaat uit publicaties over Nederland en Nederlands-Indië tijdens de Tweede Wereldoorlog. Maar de collectie bevat ook vele boeken over onder meer de internationale operaties van de krijgsmacht, de dekolonisatiestrijd in Nederlands-Indië en de krijgsmacht in de Koude Oorlog.

De bibliotheek bevat naast boeken ook 1.750 tijdschrifttitels, jaarverslagen, voorschriften, scripties en losse documentatie.

Afspraak maken om publicaties in te zien

Wilt u publicaties komen inzien op de Frederikkazerne in Den Haag? Meld u zich dan aan via nimh@mindef.nl of telefonisch op (070) 316 28 47. Vraag de publicaties die u wilt inzien tenminste 5 werkdagen van tevoren op.

Bezoekersinformatie NIMH

De studiezaal van het NIMH bevindt zich op de Frederikkazerne in Den Haag.