(2019) Vrij!

Hét boektijdschrift Vrij! viert de 75-jarige bevrijding van Nederland. Tussen juni 2019 en mei 2020 is het 75 jaar geleden dat de geallieerden de Tweede Wereldoorlog in hun voordeel beslisten en nazi-Duitsland versloegen. Europa was bevrijd, een gebeurtenis die sindsdien jaarlijks groot wordt gevierd. In dit historische jubileumjaar neemt het boektijdschrift Vrij! de lezer mee van de invasie in Normandië in juni 1944, via de Slag om Arnhem van september 1944, naar de Duitse capitulatie in Wageningen in mei 1945. Het vertelt het verhaal van een beslissend oorlogsjaar, waarin de vreugde van de bevrijding en het verdriet over de grote vernielingen en verliezen dicht bij elkaar lagen. Lees persoonlijke verhalen over de bevrijding.

Vrij! gaat over grote gebeurtenissen en wapenfeiten, en over de niet-gelijktijdige bevrijding van zuidelijk en noordelijk Nederland. De geschiedenis wordt vooral verteld in de vorm van persoonlijke verhalen: over een Engelandvaarder, een verzetsman, een krijgsgevangene. Ook aan de nasleep wordt aandacht besteed, met onder meer een artikel over de berging van de vele neergestorte vliegtuigen – vaak met de piloten er nog in. Op basis van dagboeken en archiefmateriaal schetst Vrij! het militaire verhaal van de bevrijding van Nederland in zijn volle breedte.

Naast Vrij! verschijnt er tussen juni 2019 en december 2020 maandelijks een online bevrijdingskrant op www.75jaarvrij.nl met nog meer artikelen, kaarten en foto's, wetenswaardigheden en achtergronden over de bevrijdingsperiode. Daarnaast is er de maandelijkse podcast Oorlog op de flank.

Productspecificaties

Prijs: € 15,00
Titel: Vrij! 75 jaar bevrijding van Nederland
Auteurs: NIMH
Uitgever: Boom Uitgevers Amsterdam
ISBN: 9789024419821

Leveringsomvang

160 pagina’s
paperback (boektijdschrift)
21 x 29,7 cm
full colour
rijk geïllustreerd