(2019) Kroniek van de Koninklijke Luchtmacht

Met de oprichting van de Luchtvaartafdeeling, als onderdeel van de Koninklijke Landmacht, wordt op 1 juli 1913 de kiem gelegd voor de Nederlandse militaire luchtvaart. De ‘aviatiek’ staat dan nog in de kinderschoenen, maar al snel is het luchtwapen niet meer weg te denken uit het krijgsbedrijf. Binnen enkele decennia ontwikkelt de legervliegdienst zich van een bescheiden hulpwapen tot een modern zelfstandig krijgsmachtdeel.

Tegenwoordig geldt de Koninklijke Luchtmacht als een hoog technologische organisatie. Inmiddels is de introductie van een gevechtsvliegtuig van de zogenaamde vijfde generatie in volle gang: de F­-35 Lightning II. Ook krijgt de luchtmacht onbemande vliegtuigen. En met de ontwikkeling van een luchtmachtsatelliet is zelfs de ruimte als operatiedomein in het vizier. De mens in de luchtmacht blijft echter onmisbaar.

De geschiedenis van de militaire luchtvaart is het verhaal van pioniers, van steeds weer nieuwe technologische innovaties, van een eigen cultuur en niet te vergeten van militaire operaties. De rijk geïllustreerde 'Kroniek van de Koninklijke Luchtmacht' geeft – van dag tot dag – aan de hand van memorabele gebeurtenissen, zowel hoogtepunten als dieptepunten, een prikkelend en toegankelijk overzicht van de Nederlandse militaire luchtvaarthistorie. De luchtmacht en haar voorgangers in Nederland en Nederlands-Indië komen daarbij in de volle breedte aan bod.

Productspecificaties

Prijs: € 59,95
Titel: Kroniek van de Koninklijke Luchtmacht
Auteurs: Rogier Koedijk en Jan Janssen (redactie)
Uitgever: Uitgeverij JEA (Joh. Enschedé Amsterdam)
ISBN: 9789070024987

Leveringsomvang

520 pagina’s
hardcover
22 x 28 cm
full colour
rijk geïllustreerd