(2017) Vliegvelden in oorlogstijd

Nederlandse vliegvelden tijdens bezetting en bevrijding 1940-1945

Vliegvelden speelden tijdens de Tweede Wereldoorlog een belangrijke rol bij het oorlogsverloop in en rond ons land. Vliegtuigen van de Luftwaffe opereerden 5 jaar lang vanaf Nederlandse bases. Dit zowel ter verdediging van het Duitse Rijk als voor aanvallen op Groot-Brittannië. Vanaf dezelfde vliegvelden en nieuw aangelegde airstrips in het zuiden van ons land, ondersteunden in 1944-1945 Britse en Amerikaanse vliegtuigen de oprukkende geallieerde legers.

De oorlogsgeschiedenis van de meer dan 40 Nederlandse vliegvelden staat centraal in deze publicatie. Aan bod komen de luchtoperaties van de Duitse en geallieerde luchtmachten. Maar het beschrijft ook de bouw, de infrastructuur, de logistiek, de inzet van ondersteunende diensten én de talrijke luchtaanvallen.

Het omvangrijke boek bevat uniek kaartwerk en fotomateriaal, waaronder nooit eerder vertoonde kleurenfoto’s. 'Vliegvelden in oorlogstijd' biedt een totaal inzicht in de activiteiten van de Duitse en geallieerde luchtmachten in Nederland. Ook de vaak niet geringe gevolgen daarvan voor de Nederlandse bevolking komen aan bod. In deze tweede druk zijn enkele correcties aangebracht en een paar illustraties vervangen.

Productspecificaties

Titel: Vliegvelden in Oorlogstijd. Nederlandse vliegvelden tijdens bezetting en bevrijding 1940-1945 Redactie: Peter Grimm, Erwin van Loo en Rolf de Winter
Uitgever: Boom, Amsterdam (2017, tweede herziene druk)
ISBN: 978 90 5875 626 8

Leveringsomvang

512 pagina's
hard cover
21 x 29,5 cm
full colour
rijk geïllustreerd