(2016) Chronicle of the Royal Netherlands Navy

Five hundred years of Dutch maritime history

Naslagwerk 'Chronicle of the Royal Netherlands Navy' is sinds februari 2016 weer helemaal van deze tijd. Het Nederlands Instituut Militaire Historie (NIMH) gebruikte de herdruk van het boek om er recente onderwerpen en tientallen illustraties aan toe te voegen. In een aantal gevallen zijn teksten naar actuele inzichten aangepast of gestructureerd.

De Nederlandse zeemacht kent een rijk verleden. Zeehelden en historische wapenfeiten worden bij de Koninklijke Marine tot op de dag van vandaag in ere gehouden, op gezette tijden herdacht en onder de aandacht gebracht van buitenlandse collega’s en relaties.

Admiraal Michiel Adriaenszoon de Ruyter en zijn vlaggenschip de Zeven Provinciën, ontdekkingsreizen, de Zilvervloot van Piet Hein, de heldendaad van Van Speyk, kaapvaart, muiterij, de slag in de Javazee, scheepsrampen, VN-operaties, de strijd tegen terrorisme, piraterij- en drugsbestrijding, iedereen heeft er wel eens van gehoord of over gelezen. In de geactualiseerde herdruk van de 'Chronicle of the Royal Netherlands Navy' worden de gedenkwaardige gebeurtenissen uit ruim 500 jaar Nederlandse marinegeschiedenis van dag tot dag beschreven.

Productspecificaties

Prijs: € 65
Titel: 'Chronicle of the Royal Netherlands Navy. Five hundred Years of Dutch Maritime History'
Auteurs: Marc A. van Alphen, Anita M.C. van Dissel en Adri P. van Vliet (red.)
Uitgever: De Bataafsche Leeuw
ISBN: 978 90 6707 611 1

Leveringsomvang

488 pagina's
gebonden
22,5 x 28,5 cm
full colour
rijk geïllustreerd