(2015) Over grenzen

Het Korps Mariniers na de val van de Muur, 1989-2015

Al 350 jaar zijn marinierseenheden een van de belangrijkste expeditionaire instrumenten van de Nederlandse staat. Van de oorlogen tegen de mondiale grootmachten Spanje, Groot-Brittannië en Frankrijk vanaf de 17e eeuw tot het koloniale optreden in de Indische Archipel en het Caribisch gebied in latere tijden, deden zij recht aan hun wapenspreuk ‘Qua Patet Orbis’ - zo wijd de wereld strekt.

Maar de periode na de Koude Oorlog is bijzonder. Het aantal buitenlandse missies en interventies verveelvoudigde. 'Over Grenzen' vertelt hoe dit is gegaan, waar de Nederlandse zeesoldaten wereldwijd zijn ingezet en hoe zij hun expeditionaire specialisme herontdekten in gevaarlijke conflictgebieden zoals Cambodja, de Balkan, Irak, Afghanistan en de wateren bij Somalië. Bovenal verhaalt dit boek over hoe een ‘Nintendo’-generatie de uitdagingen van moderne crisisbeheersing ervoer en daarbij uitgroeide tot een van de meest operationeel ervaren generaties uit de geschiedenis van het Korps Mariniers.

Naast dit boeiende relaas toont 'Over Grenzen' de moderne geschiedenis van de mariniers bovendien met talloze fraaie illustraties en informatieve kaarten. Verder is het mogelijk om met smartphone of tablet historische filmfragmenten en clips te bekijken, die zo een extra dimensie - soms beeldend, soms confronterend - toevoegen aan een kleurrijk recent verleden.

Productspecificaties

Prijs: € 34,90
Titel: Over grenzen. Het Korps Mariniers na de val van de Muur, 1989-2015
Auteurs: Arthur ten Cate, Sven Maaskant, Jaus Müller en Quirijn van der Vegt
Uitgever: Boom, Amsterdam
ISBN: 978 94 6105 903 1

Leveringsomvang

344 pagina’s
gebonden
21 x 29,7 cm
full colour
rijk geïllustreerd, met layar