(2012) Mei 1940

De strijd op Nederlands grondgebied

In de vroege ochtend van 10 mei 1940 begon voor Nederland de Tweede Wereldoorlog. Nog geen 5 dagen later was de nederlaag een feit. Maar eigenlijk was die al op 12 mei onafwendbaar geworden, toen Duitse tanks de parachutisten bij de Moerdijk bereikten.

Noord-Brabant was in Duitse handen. De Vesting Holland raakte zo afgesneden van het geallieerde front bij Antwerpen en stond er alleen voor. De Duitse opmars naar Rotterdam en het hart van het land kon beginnen. Tegelijkertijd boekten de Duitsers op de Grebbeberg successen die de Vesting Holland ook vanuit het oosten bedreigden. Het bombardement op Rotterdam maakte verder verzet voor generaal Winkelman zinloos.

Sinds zijn verschijnen in 1990 is dit boek uitgegroeid tot een klassieker over de strijd van 1940. Deze nieuwe editie profiteert van de laatste stand van het onderzoek en heeft het prikkelende karakter van de eerste druk behouden. Het is rijk geïllustreerd en voorzien van duidelijke kaarten en schema’s. Onmisbaar voor wie wil begrijpen wat er misging.

Productspecificaties

Prijs: € 34,50
Titel: Mei 1940. De strijd op Nederlands grondgebied
Auteurs: Herman Amersfoort en Piet Kamphuis (red.)
Uitgever: Boom, Amsterdam
ISBN: 9789461057020

Leveringsomvang

460 pagina’s
17 x 24 cm
rijk geïllustreerd