(2006) Militair Vervoer Verbeeld

Transport bij de krijgsmacht 1900-2006

Dit fotoboek gaat over ruim 100 jaar Nederlands militair transport. In dit boek komen voor het eerst krijgsmachtbreed het materieel, de mensen en de organisaties aan bod die de afgelopen eeuw betrokken waren bij de bewegende logistiek van de Nederlandse krijgsmacht. Het boek bevat inleidende teksten.

Transport bij de krijgsmacht is een uitdaging zonder einde. Of het vervoer nu met paarden met schepen of met vliegtuigen is. Of de plaats nu de Noord-Duitse Laagvlakte of Irak is, onder vijandelijk vuur of veilig in het achterland. Zonder het juiste vervoer is het onmogelijk om militaire eenheden met hun uitrusting snel en efficiënt op het juiste moment op de juiste plaats in te zetten. Logistiek specialisten in uniform dienen daarom bij de tijd te blijven.

Bekende transportmiddelen zoals de ‘dikke DAF’ (de YA 328) van de landmacht en de Fokker F-27 van de luchtmacht passeren de revue. Maar ook het huidige transportschip van de marine, de Hr.Ms. Rotterdam vaart voorbij. Verder wordt stilgestaan bij uitzonderlijk vervoer als gewondentransport door patrouillevliegtuigen, vrachtwagens die mitrailleurbunkers vervoeren of landingsvaartuigen die beladen zijn met locomotieven. Het militaire transportverleden van Nederland in de voorbije eeuw wordt zo in woord en beeld, in zijn vele facetten ten tonele gevoerd.

Dit boek is niet meer leverbaar.

Productspecificaties

Titel: Militair Vervoer Verbeeld. Transport bij de krijgsmacht 1900-2006
Redactie: Anselm van der Peet
Uitgever: Boom, Amsterdam
ISBN: 90 8506 355 8

Leveringsomvang

162 pagina's
21,5 x 22,5 cm
kleur/zwart-wit
geïllustreerd