Laatste nieuws luchtmachtdagen via Luchtmachtdagen-app

De aankomst van de F-35 Lightning II en de rondvlucht boven Nederland gemist? Geen nood, want vrijdag en zaterdag kan iedereen het nieuwe jachtvliegtuig van de Koninklijke Luchtmacht nog bekijken tijdens de Luchtmachtdagen op Vliegbasis Leeuwarden. Daarna duurt het waarschijnlijk nog tot 2019 voordat het toestel weer in Nederland is.

Een van de 2 Nederlandse F-35's kiest het luchtrruim.

Een Nederlandse F-35 landt op een marinebasis in Maryland (VS).

De 2 F-35's vliegen tijdens de Luchtmachtdagen mee met de spectaculaire airpowerdemo. Ze zijn daardoor extra goed te zien. Verder staat er van vrijwel elk type toestel van de luchtmacht een exemplaar op de static show. Daarnaast zijn er ook veel buitenlandse machines te bewonderen.

Vliegshows

De Luchtmachtdagen staan in het teken van Operatie luchtsteun, internationale samenwerking en goed nabuurschap. Bezoekers kunnen bovendien deelnemen aan activiteiten in 30 speciaal ingerichte ruimten. Maar ze komen natuurlijk vooral voor vliegtuigen en shows. Het meest in het oog springende demoteams: Red Devils (België), Patrouille de France (Frankrijk), Red Arrows (Groot-Brittannië), Frecce Tricolore (Italië), Patrouille de Suisse (Zwitserland) en Turkish Stars uit Turkije. Daarnaast vliegen onder meer een PC-7 uit Oostenrijk, een MiG-29 uit Slowakije en een C16 Eurofighter uit Spanje. Op vrijdag en zaterdag vliegen zij tussen 9 en 17.00 uur de demonstraties. Omdat het vliegprogramma tot het laatste moment verandert, is dat alleen te zien in de app en op schermen in het veld.

De Luchtmachtdagen-app.

De Luchtmachtdagen-app.

App

Het laatste nieuws over de Luchtmachtdagen staat op de Luchtmachtdagen-app, te downloaden in de AppStore of GooglePlay. Zoek op ‘Luchtmachtdagen’. Door middel van een push-bericht geeft de app aan dat er nieuws is.

De app informeert nu al wat er vrijdag en zaterdag op de luchtmachtbasis is te zien. Er zit een plattegrond in van de locaties met activiteiten, praktische informatie, foto's en video's.

Het publieksterrein van de Luchtmachtdagen is overmorgen en zaterdag open van 8.00 uur tot en met 18.00 uur. Toegang is gratis. Parkeren van een auto op een van de speciale parkeerterreinen kost € 6. Er rijden pendelbussen tussen de parkeerplaatsen en de basis. De parkeerterreinen zijn tot 19.00 uur open.

Wie per trein komt kan gebruik maken van speciale bussen die tussen het station en de vliegbasis pendelen.