Bereikbaarheid

Om zo dicht mogelijk bij de vliegbasis te kunnen komen, zijn verschillende routes aangegeven voor auto's, motoren, fietsers en brommers. Volg hierbij de aanwijzingen op van het personeel.

Openbaar vervoer

Komt u met het openbaar vervoer? Dan kunt u overstappen op een pendelbus. Want vanuit treinstation Oss en busstation Uden rijden pendelbussen naar Vliegbasis Volkel. Voor deze bussen moet u beschikken over een geldig vervoersbewijs, zoals een OV-chipkaart of NS-ticket (combideal).

Combideal NS

U kunt gebruik maken van een combideal van de NS vanaf alle treinstations in Nederland. Voor € 16 reist u met de trein naar Oss en wordt u met een pendelbus naar de Luchtmachtdagen gebracht. De deal is inclusief koffie of thee met een koek en een aandenken aan de Luchtmachtdagen. Voor kinderen van 4 tot en met 11 jaar betaalt u € 4.

Fietsers en voetgangers

Komt u uit de directe omgeving? Pak dan de fiets. Deze kunt u gratis stallen in een van de 2 fietsenstallingen. Als u richting de vliegbasis fietst, komt u vanzelf de borden tegen die u de weg wijzen.

Voetgangers en fietsers kunnen de basis alleen betreden via de rotonde Odiliapeel Nieuwedijk naar de oude Duitse poort of poort 'de Witte Geit'.

Let op! Bij de fietsenstallingen vindt een tassencontrole plaats. Ook kan het zijn dat u preventief wordt gefouilleerd.

Parkeren auto en motor

Voor een goede doorstroming van het verkeer wordt vanuit alle richtingen met borden naar de parkeerterreinen van de Luchtmachtdagen genavigeerd.

Rondom Vliegbasis Volkel zijn op 14 en 15 juni tijdelijke parkeerterreinen beschikbaar waar u uw voertuig kunt parkeren. Om hiervan gebruik te maken, volgt u de speciale verkeersborden en aanwijzingen van het personeel. Via de poort Witte Geit en de Oude Duitse Poort kunt u het evenemententerrein betreden. Bekijk de plattegrond. (PDF, 235 KB)

Waar u kunt parkeren hangt af van de drukte en waar u vandaan komt.

Kosten

U moet een parkeerkaart kopen op de parkeerplaats. De kosten voor het parkeren van uw auto zijn afhankelijk van de parkeerplaats.

Voor P1 op de Hemelrijkstraat betaalt u € 8.
Voor P2 op de Rechtestraat betaalt u € € 10.
Voor P3 op de Rogstraat betaalt u € 10.
Voor P4 op de Rode Eiklaan betaalt u € 10.
Voor P5 (alleen zaterdag) op de Ontginningsweg betaalt u € 5.

Vanaf de verschillende parkeerterreinen volgt u de aangegeven looproute naar de vliegbasis. De looptijd vanaf de goedkoopste parkeerplaats is ongeveer 30 minuten. Vanaf de parkeerplaatsen dichterbij de vliegbasis is het ongeveer 5 tot 10 minuten.

Om ervoor te zorgen dat u aan het eind van de dag nog weet waar uw auto staat geparkeerd, zijn de verschillende parkeerterreinen ingedeeld in kleuren. De kleur staat vermeld op uw parkeerkaart. Bewaar uw parkeerkaart dus goed!

Motorrijders kunnen hun motor stallen op de parkeerplaats op het voetbalveld in Odiliapeel. Deze parkeerplaats is ook met borden aangegeven. Op deze parkeerplaats staan containers waarin u uw motorkleding kan opbergen. Dit is op eigen risico. Het stallen van motoren kost € 5 inclusief opbergen van motorkleding.

Het parkeerterrein is open van 6.00 tot 20.00 uur. Parkeren is op eigen risico.

Voordelige busreis op 15 juni

U kunt op zaterdag 15 juni gebruik maken van het concept 'concert vervoer'. Een touringcar haalt op verschillende locaties mensen op en rijdt naar het Luchtmachtdagenterrein. Het aanbod van locaties is groot. Via de website concertvervoer.com kunt u uw postcode invullen. U ziet welke opstaplocatie het dichtstbij is en hoeveel dat gaat kosten. Op deze manier kunt u makkelijk instappen en afgezet worden bij het Luchtmachtdagenterrein.

Mindervaliden

Bent u mindervalide? Dan kunt u zich inschrijven via het formulier op de pagina ‘parkeren mindervaliden’. Na goedkeuring van uw inschrijving ontvangt u een mindervalide parkeerkaart. De mindervaliden parkeerterreinen worden ook aangegeven met borden.

Touringcar

Het grasveld bij het tankstation aan de Oudedijk is ingericht als parkeerterrein voor touringcars. Vanaf daar volgt u de aangegeven looproute naar de vliegbasis.Het parkeren van een touringcar kost € 25.

Campers

U kunt met uw camper vanaf donderdag parkeren bij manege de Wittegheit in Odiliapeel, Koolmeesstraat 2.
Komt u pas vrijdag en parkeert u op 1 van de parkeerterreinen rondom de vliegbasis? Geen probleem. Het terrein sluit echter om 20.00 uur. U moet dan uw camper verplaatsen naar de manege.
Het parkeren bij de manege kost € 15. Heeft u al parkeerkosten betaald bij het parkeerterrein, dan kunt u die aftrekken van deze € 15.

Overige verkeersregelingen

In aanloop naar en tijdens de Luchtmachtdagen worden er diverse verkeersmaatregelen getroffen om de veiligheid en bereikbaarheid voor bewoners te garanderen. Houd hier rekening mee.

Verkeer van en naar Volkel moet rekening houden met langere rijtijden.

Afgesloten wegen

De volgende wegen zijn rond de Luchtmachtdagen afgesloten:

 • dinsdag 4 juni tot en met maandagochtend 17 juni
  • parkeerplaatsen langs N264;
 • dinsdag 11 juni tot en met maandagochtend 17 juni
  • eenrichting op Rouwstraat tussen Oudedijk en Zeelandsedijk.
 • vrijdag 14 en zaterdag 15 juni tussen 6.00 en 20.00 uur
  • N264 vanaf rotonde Industrielaan tot rotonde N277;
  • Zeelandsedijk vanaf rotonde N264 tot rotonde Rouwstraat;
  • Rouwstraat tussen Oudedijk en Zeelandsedijk;
  • Oudedijk vanaf rotonde N264 tot Koolmeesstraat;
  • Zeelandsedijk vanaf rotonde N264 tot en met Patersweg;
  • Kromstraat tussen Zeelandsedijk en Erfstraat;
  • Patersweg vanaf Vluchtoordweg tot en met Boekelsedijk;
  • De Bunders vanaf Zeelandsedijk;
  • Houtvennen vanaf De Bunders tot Zeelandsedijk;
  • Houtvennen 3 vanaf Millsebaan;
  • Houtvennen vanaf Zeelandsedijk tot Trentsedijk;
  • Trentsedijk vanaf Spoorweg;
  • Voorpeel vanaf N277.

Verkeersinformatie met Flitsmeister-app

Flitsmeister is een app die u helpt bij het veiliger, gemakkelijker en voordeliger rijden. Ook tijdens de Luchtmachtdagen biedt Flitsmeister belangrijke informatie om ervoor te zorgen dat u zo snel mogelijk aankomt op het Luchtmachtdagenterrein! Wees op de hoogte van alle wegafsluitingen, files en voorkom dat u vergeet waar uw auto geparkeerd staat.

Download de app gratis voor iOS in de App Store en voor Android op Google Play.