Jeroen van Inkel 7 dagen live vanuit Mali

Radio Veronica-dj Jeroen van Inkel maakt vanaf morgen live radio vanaf het Nederlandse Kamp Castor in Mali. Dit doet hij tot en met de Landmachtdagen op 10 en 11 mei. De diskjockey en zijn sidekick Martijn Zuurveen arriveerden net veilig in Gao.

Radio-dj Jeroen van Inkel en zijn sidekick Martijn Zuurveen bij de incheckbalie op Schiphol voor vertrek naar Kamp Castor in Mali.

Jeroen van Inkel en zijn sidekick Martijn Zuurveen vertrekken onder grote belangstelling vanaf Schiphol naar Mali.

Het radioduo werd vorige week door minister Jeanine Hennis-Plasschaert op missie gestuurd. Het is het spectaculaire sluitstuk van Jeroen van Inkels Tour of Duty. Hierin doet hij zijn militaire dienstplicht meer dan dunnetjes over. Dit na een uitdagende tweet van Van Inkel over een aankondigingsclip voor de Landmachtdagen 2016. De landmacht nam de handschoen op en stuurde de dj’s op een militaire stoomcursus.

Super uitdaging

Na deze succesvol te hebben afgesloten vond Hennis het 2-tal geschikt voor uitzending naar West-Afrika. Van Inkel: "Wat een super uitdaging! We gaan op bezoek bij de landmacht in Mali en mogen daar ook radio maken van minister Hennis. We zijn daar absoluut de best beveiligde radioshow ter wereld!"

In Mali ervaren Jeroen en Martijn hoe het eraan toe gaat bij de Nederlandse militairen en wat hun taken zijn. Een kijkje achter de schermen voor hen en de luisteraars, maar ook veel muziek, interviews en lol om de militairen een hart onder de riem te steken.

Inval rode baretten

Op Van Inkels’ tweet volgde een inval in zijn ochtendshow Rinkeldekinkel door de rode baretten. Die namen de dj en zijn medepresentator mee voor een 2-weekse militaire training.

Sportief, spannend, spectaculair én serieus

Dagelijkse deden ze verslag op de radio en postten ze vlogs van hun sportieve, spannende, spectaculaire én serieuze opdrachten. Het duo was te zien op de stormbaan, bij de commando’s, in pantservoertuigen en Stinger schietend. Het invullen van de Handleiding Nabestaanden drukte ze met de neus op de feiten. Hiermee regelen militairen die op uitzending gaan praktische zaken voor het geval ze sneuvelen. Hier hoort ook een brief bij voor de nabestaanden.

Landmachtdagen

Op 10 en 11 mei kan heel Nederland kennismaken met de landmacht en haar militairen. Op 10 mei bezoeken militairen zo’n 1.000 bovenbouwklassen in het basisonderwijs. Op 11 mei trekken militairen het land in voor publieksevenementen in 9 steden verspreid over Nederland. De landmachtdagen zijn bedoeld om de samenleving te betrekken bij militairen en hun belangrijke werk.

Live-uitzendingen Rinkeldekinkel Mali

  • doordeweeks: van 7.00 uur tot 10.00 uur;
  • in het weekend van 7 en 8 mei: extra uitzendingen van 12.00 uur tot 16.00 uur.