Landmachtdagen 2017: wat was er te doen?

Tijdens de Landmachtdagen 2017 kregen leerlingen op basisscholen, scholieren van het voortgezet onderwijs in het Nationaal Militair Museum en bezoekers op de publieksdag een indruk wat de Koninklijke Landmacht kan en doet.

Militairen op bezoek bij basisscholen

Voor het onderdeel ‘Praten met soldaten’ bezochten honderden landmachtmilitairen ruim 1.500 groepen 7 en 8 van het basisonderwijs. Zij vertelden aan de hand van hun uitrusting over het militair zijn en de landmacht en haar taken.

Scholieren voortgezet onderwijs bezochten het Nationaal Militair Museum

Het Nationaal Militair Museum in Soesterberg verwelkomde ruim 2.000 scholieren van het voortgezet onderwijs. De historische collectie van het museum was uitgebreid met modern landmachtmaterieel. Militairen liepen in het museum rond met wie de leerlingen in gesprek konden. Scholieren van technische en logistieke opleidingen brachten een exclusief bezoek aan de technische werkplaats in Leusden.

Militair en 2 kinderen in legervoertuig.

Geduldig beantwoorden militairen alle vragen van de jonge bezoekers in hun voertuigen.

Publieksevenementen in 11 steden

Op de publieksdag was in 11 steden in Nederland te beleven wat de landmacht allemaal kan en doet. Zo liepen militairen patrouilles door de steden. Ze gingen in gesprek met het publiek en vertelden hun persoonlijke verhaal. Bezoekers maakten onder meer kennis met militaire voertuigen zoals het gevechtsvoertuig CV90 en het gepantserde wielvoertuig Boxer. De landmacht gaf demonstraties, er was een klimtoren en kinderen konden zich laten schminken als een echte militair. In een aantal steden hielpen vindingrijke durfallen in de 'escape experience: Missie Micro' een vaccin te vinden tegen een vijandig virus.

Met de schoolbezoeken en publiekspresentaties informeerde de landmacht zo'n 150.000 belangstellenden.