Opleidingen inlichtingen en veiligheid / DIVI

Voor opleidingen binnen het vakgebied inlichtingen en veiligheid kun je terecht bij het Defensie Inlichtingen & Veiligheids Instituut (DIVI). Dit instituut biedt de Nederlandse I&V-gemeenschap korte trainingen en volledige opleidingen (mbo, hbo, academisch).

De trainingen en opleidingen zijn voor de krijgsmacht, maar ook voor andere delen van de Rijksoverheid en (inter)nationale partners.

Taken van het DIVI

Waar houdt het DIVI zich mee bezig?

Opleidingen

Het DIVI verzorgt alle I&V-gerelateerde opleidingen die noodzakelijk zijn voor Defensiepersoneel en overheidspartners.

  • Carrière- en managementopleidingen;
  • Vakopleidingen voor alle I&V-disciplines;
  • Aanverwante specialisaties.

Trainingen

Het DIVI verzorgt I&V-gerelateerde individuele en groepstrainingen.

Ontwerpen, ontwikkelen en certificering

Wat het DIVI biedt is uniek.  Veel van de kennis en vaardigheden vind je nergens anders.

Het DIVI en haar afnemers eisen daarnaast een hoge kwaliteitsnorm en is er veel innovatie in dit functiegebied. Het DIVI ontwerpt en ontwikkelt daarom zelf I&V-gerelateerde opleidingen en cursussen. Ook het normeren, certificeren en toetsen van opleidingen organiseren zij zelf. Verder gaat DIVI over de erkenning van elders verworven competenties (EVC).

Makelaarschap

Het DIVI coördineert binnen het ministerie van Defensie alle I&V-opleidingen bij geselecteerde instituten in binnen- en buitenland. Het DIVI werkt nauw samen met andere opleidingsinstituten, onder meer van NAVO-partners en gespecialiseerde civiele instituten. Sommige opleidingen worden zelfs gezamenlijk gegeven.

Verbinding

Verbinding van de I&V-gemeenschap gebeurt onder andere door het organiseren van symposia, masterclasses, kennisinbreng en dergelijke.

In-company opleidingen

De opleidingen, cursussen, trainingen of workshops worden in ´t Harde gegeven. In bijzondere gevallen is het mogelijk ze op uw eigen locatie te geven. Neem hiervoor contact met ons op via het contactformulier.

Nieuwe of andere wensen?

Heeft u andere wensen? Samen met u zoeken we naar de beste oplossing voor uw organisatie. Het eigen kwaliteitszorgproces van het DIVI helpt daarbij. We zijn namelijk voortdurend bezig onze opleidingen te verbeteren en aan te passen aan actuele ontwikkelingen.

Kennisfunctie

Docenten en instructeurs van het DIVI worden regelmatig gevraagd om als expert uitleg te geven, bijvoorbeeld tijdens colleges of lezingen. Of bij ondersteuning van een kenniscentrum of het ontwikkelen van een doctrine. Het DIVI draagt graag inhoudelijk bij aan uw kennisvraag.

Waar vindt je het DIVI?

De onderdelen van het DIVI zitten op de Luitenant-kolonel Tonnetkazerne en op de Legerplaats bij Oldebroek. Je hoort vooraf waar je je kunt melden. Neem altijd een identiteitsbewijs of Defensiepas mee. Anders kom je het kazerneterrein niet op.

Legerplaats bij Oldebroek Eperweg 149, 8084 ZX ’t Harde.

Luitenant-kolonel Tonnetkazerne, Eperweg 141, 8084 HE ‘t Harde.

Contact met DIVI

Heeft u een vraag of opmerking voor het DIVI? Gebruik dan het contactformulier.