Weblog

Perspectief

De eerste 100 dagen ‘in office’ van het Interventieteam liggen achter ons. Een periode van erop of eronder en veelal bepalend voor het wel of niet slagen van de opzet. Zelf vinden wij natuurlijk dat we op de goede weg zijn maar...wij horen dat veel liever vanuit uw perspectief!

Wie: kolonel Gerbe Verhaaf

Wat: hoofd Interventieteam Defensie

Portret luchtmachtkolonel.
Kolonel Gerbe Verhaaf.

In totaal mochten wij 229 meldingen ontvangen waarvan er op dit moment 144 in ons systeem op ‘afgerond’ staan (inclusief 45 meldingen in nazorg). Hoewel die cijfers op het oog niet slecht lijken, zijn wij nog niet tevreden. Het totaal aantal meldingen neemt elke week gestaag toe. Maar vanuit ons perspectief denken wij dat er nog veel meer (irritatie opwekkende) in de lijn stagnerende behoeften zijn in een organisatie van bijna 60.000 mensen.

Wij zijn speciaal opgericht om u te helpen bij het vinden van een oplossing en staan voor u klaar!

Voor verreweg het grootste deel van de oplossingen die het interventieteam vindt, ligt de sleutel bij communicatie.  Informatie is aanwezig binnen de organisatie, maar komt niet (of slechts gebrekkig) op de juiste plaats terecht. Als ‘zender’ hebben wij kennelijk vaak te weinig oog voor ‘de ontvanger’. Sterker nog: door de omvang en inrichting van onze organisatie realiseren wij ons vaak onvoldoende wie de eindgebruiker van onze informatie is, of zou moeten zijn.

Als interventieteam is ons goede voornemen om bij alles wat wij ‘zenden’ te zorgen dat de boodschap aankomt en begrijpelijk is voor de ‘ontvanger’. Moeten wij ons natuurlijk wel eerst verdiepen in wie die ontvanger moet zijn…en dat is vaak niet zo logisch als het lijkt.

Verbetering van de communicatie is de focus voor het interventieteam om 2019 mee te starten! Doet u mee?

Kolonel Gerbe Verhaaf

Nieuwsgierig naar de resultaten? Bekijk het overzicht van de resultaten (PDF, 1.2 MB).

Reactie toevoegen

Ongepaste reacties worden niet geplaatst. Uw bericht mag maximaal 2000 karakters tellen.

* verplichte velden

Uw bericht mag maximaal 2000 karakters lang zijn.

Reacties

Er zijn nu geen reacties gepubliceerd.