Weblog

Over vertrouwen

Op missie is het vanzelfsprekend. Naadloos werken wij (internationaal) samen waarbij wij volledig op elkaar vertrouwen, van commandant tot soldaat, soms zelfs met gevaar voor eigen leven. Zonder vertrouwen beseffen wij allemaal dat het doel van de missie nooit wordt gehaald.

Wie: kolonel Gerbe Verhaaf

Wat: hoofd Interventieteam Defensie

Hoe vreemd is het dan dat wij moeten constateren dat dit binnen onze vredesbedrijfsvoering niet zo werkt? Van hoog tot laag is het vertrouwen dat “de ander” zijn werk doet slechts zeer beperkt. Wij bedenken strakke regels en kaders om de risico’s op (ons) onwelgevallige uitkomsten zoveel mogelijk te voorkomen. Welke gevolgen heeft dat?

Militairen in Malinees landschap op patrouille.
Op patrouille in omgeving Gao, Mali (januari 2017).

Gezond verstand en creativiteit worden niet beloond. Waar zij in de missie een absolute vereiste zijn voor succes, worden zij in de vredesbedrijfsvoering (onderbewust) als “gevaarlijk” gezien. Er zou iets uit kunnen komen dat wij niet verwachten, laat staan iets dat niet helemaal binnen de regels past. De regels gaan overheersen, het doel verschuift steeds verder naar de achtergrond.

Voor onze organisatie moet het doel, ons bestaansrecht, altijd de basis zijn voor ons handelen. Regels en kaders ondersteunen het behalen van dat doel, nooit andersom. Het zou mooi zijn als wij het vertrouwen dat wij in elkaar hebben op missie, ook meer de boventoon gaan laten voeren in onze vredesorganisatie.

….en vertrouwen moet je eerst krijgen om het te kunnen geven, toch?

Vanuit het interventieteam wensen wij iedereen hele fijne feestdagen!

Kolonel Gerbe Verhaaf

Benieuwd naar de oplossingen van het interventieteam? Bekijk het overzicht van de resultaten (19 november 2018).

Reactie toevoegen

Ongepaste reacties worden niet geplaatst. Uw bericht mag maximaal 2000 karakters tellen.

* verplichte velden

Uw bericht mag maximaal 2000 karakters lang zijn.

Reacties

  • De observaties van het interventieteam stroken met mijn promotieonderzoek uit 2015. In de bedrijfsvoering (structuur) moet kennisontwikkeling (cultuur) centraal staan

    Van: Jaap Reijling | 17-12-2018, 15:16