Weblog

Er gebeurt heel veel, maar we zien het niet altijd

Op basis van meldingen van het Defensiepersoneel komen we in contact met heel veel onderdelen van Defensie. Uit die gesprekken blijkt dat er ongelofelijk veel gebeurt en allemaal met als doel Defensie steeds een beetje beter te maken. Een mooi voorbeeld dat ik wil noemen is dat het personeel van het KPU-kledingbedrijf in oktober en november 3 zaterdagen (op vrijwillige basis) heeft overgewerkt om de achterstanden weg te werken.

Wie: kolonel Gerbe Verhaaf

Wat: hoofd Interventieteam Defensie

Rijkslogo op zijportier van grijze auto.
Dienstauto van Defensie, gebruikt voor dienstreizen.

Tastbare voorbeelden

Zo ook het zogenoemde pimpproject om legering op norm te brengen. Of het aanpassen van het basispakket zodat iedere landmachtmilitair op korte termijn een aanvulling krijgt zoals winterhandschoenen, een winterpet en een jas. Of het systeem voor dienstreisopdrachten dat vanaf deze week vanaf 06.00 uur beschikbaar is (voorheen 07.00 uur) zodat ook de vroege vogels gelijk aan de slag kunnen. Dit zijn tastbare zaken die we gelijk kunnen merken.

Goede initiatieven

Ook worden goede initiatieven genomen om Defensie te verbeteren maar die misschien wat verder van ons af staan. Denk bijvoorbeeld aan het initiatief Duurzaam Gezond Inzetbaar dat zich richt op mentale kracht, gezonde voeding, voldoende slaap en gezond bewegen. Of het Ontwikkelfonds van het Defensie Ondersteuningscommando waarmee goede ideeën en initiatieven gefinancierd kunnen worden. Of GPAL, een app waarmee we geleerde lessen of kleine instructies makkelijk met elkaar kunnen delen.

Koks op een rij in eetzaal met militairen. Voorste bakt eieren.
Koks bereiden eten in eetzaal bij Defensie.

Vertel wat er gebeurt

Helaas zien we het niet altijd. Daarmee bedoel ik niet alleen dat we niet zien dat de medewerkers van het KPU-bedrijf op zaterdag werken en al het andere werk dat achter de schermen gebeurt. Maar we weten ook niet welke ontwikkelingen er spelen. En daar moeten we met zijn allen beter over berichten.

Vertel welke stappen er worden gezet op het gebied van WiFi, legering, persoonlijke uitrusting en ga zo maar door. Maar ook terugkoppeling op een melding die eerder is gedaan. Wij zijn ervan overtuigd dat informatie en perspectief al de helft van de oplossing is. En daarbij moet iedereen zich steeds afvragen hoe we iedereen het beste kunnen bereiken.

Deel dit bericht

Kortom, er gebeurt al heel veel, maar we moeten er binnen Defensie meer over praten. Ook als het geen goed nieuws is. Samen laten wij zien dat er (weer) heel veel mogelijk is binnen onze organisatie! Daarom vraag ik elke lezer dit bericht met minstens 1 lezer te delen.

Kolonel Gerbe Verhaaf

Reactie toevoegen

Ongepaste reacties worden niet geplaatst. Uw bericht mag maximaal 2000 karakters tellen.

* verplichte velden

Uw bericht mag maximaal 2000 karakters lang zijn.

Reacties

  • Dat mensen van KPU moeten overwerken om achterstanden moeten overwerken lijkt me niet meer als normaal. Of personeel inhuren. Zelf werk ik gemiddeld 2 tot 3 dagen per week structureel over. Dat heet volgens mij loyaliteit. Maar voor de bindingspremie kom ik niet in aanmerking omdat mijn categorie niet schaars zou zijn. Nee, dat klopt maar ik en vele met mij zijn de mannen en vrouwen die het werk opvangen van de collega's die vacature heten

    Van: Martin Hasebos | 30-11-2018, 18:53