Pandora Intelligence wint innovatiecompetitie Defensie

Cyber gerelateerde incidenten omzetten naar inlichtingen. Pandora Intelligence ontwikkelde daarvoor een geautomatiseerd scenariomodel voor data. Met dit idee won het bedrijf vrijdag de Defensie Innovatie Competitie 2017.

Pandora Intelligence biedt zo een innovatief programma voor analisten van het Defensie Cyber Commando. Het bedrijf krijgt €200.000 om de vondst verder te ontwikkelen.

Met de landelijke innovatiewedstrijd daagt Defensie start-ups en het midden- en kleinbedrijf uit om met nieuwe ideeën te komen. Het is een manier op oplossingen te zoeken voor Defensievraagstukken.

Voorsprong tegenstanders

Thema van dit jaar was: samen sterker in cyber. De krijgsmacht is bij operaties afhankelijk van een complex samenspel van systemen. Cyber speelt daarin een steeds belangrijkere rol. Hoe kan de krijgsmacht in dit domein beter opereren? Defensie zoekt continu naar verbetering van cyberslagkracht. Dat is noodzakelijk om een voorsprong te krijgen op tegenstanders. Vernieuwende of alternatieve technologieën zijn daarvoor onmisbaar.