Verwarmde keukencontainer voor militairen in Litouwen

Voor de strenge winters in Litouwen was een nieuwe keuken nodig. Het Materieellogistiek Commando Land (MatlogCo) kwam daarom met een speciale keukencontainer voor de Nederlandse militairen die deelnemen aan de missie enhanced Forward Presence (eFP) in de Baltische staat. De nieuwe keukencontainer verdraagt de strenge winters van Litouwen en helpt de militairen inzetbaar houden tijdens die koude dagen.

Vergroot afbeelding Binnenkant van een container met ingebouwde keuken.
Binnenin de snackkeuken.

Houd het moreel hoog

De huidige keuken is niet bestand tegen de strenge winters van Litouwen. De nieuwe keuken heeft een klimaatsysteem dat de container voorziet van vloer-, wand- en plafondverwarming. Dit moet de werkomstandigheden verbeteren en het bedienend personeel inzetbaar houden ondanks de kou.

Een warme plek om te ontspannen is belangrijk om te functioneren onder zware omstandigheden en om het moreel hoog te houden. Militairen kunnen zich in de nieuwe snackkeuken fysiek en mentaal opladen met snacks en een verwarmde rustplek.

Militairen komen niets te kort in de nieuwe keuken. Er is een kebabgrill, een dubbele frituurpan en een grillplaat. Ook kunnen ze in de koelvitrine zien wat de keuken allemaal te bieden heeft.

Vergroot afbeelding Blauwe container met open deuren en ramen voor een magazijn.
De container.

Commercieel systeem

De snackkeuken is niet speciaal ontwikkeld voor militair gebruik. Om de container snel te leveren, koos MatlogCo voor een commercieel systeem. De producent Multiwagon maakt verschillende mobiele horecasystemen.  

De stichting ECHOS Homes verzorgt de catering in de nieuwe snackkeuken. ECHOS Homes creëert ontmoetingscentra voor militairen, veteranen en hun thuisfront. De stichting beheert verschillende horecalocaties in de buurt van kazernes. ECHOS Homes wil voor de troepen een warme omgeving creëren waar zij zich kunnen opladen.

Meer artikelen

Deze pagina is onderdeel van de serie #TechTuesday op social media en verscheen 08-02-2022.

Lees ook de vorige uit de serie: Schuilshelters voor explosievenexperts.