Lees over innovatieprojecten bij Defensie

De Defensiebladen schrijven geregeld over innovatieve projecten. Lees hier actuele verhalen uit de Defensiekrant, Alle Hens, Landmacht, de Vliegende Hollander, KMarMagazine of Materieelgezien.

Simulator met ingebouwde fouten

De superlatieven waren niet van de lucht bij de overdracht van de 4 mortiersimulators aan het Vuursteuncommando van de landmacht.

Lees het hele verhaal...

Efficiënt duiken door slimme laders

Duikinstructeur sergeant Johan Schilder is de 'Willy Wortel'onder de marineduikers. Hij bedacht een slim oplaadstation voor accu's van communicatiezenders.

Lees het hele verhaal...

Digitale revolutie op rupsbanden

Vernieuwde Leopard tanks met digitale commandovoeringssystemen krijgen een plekje binnen het Duits-Nederlandse Panzerbataillon 414.

Lees het hele verhaal...

Onderzeeboottrainer uit eigen keuken

De Piet de Jong Guardion Submarine Trainer beleefde onlangs de eerste 'duik' in een gebouw op de Helderse marinebasis. Een hypermodernde simulator waarin je jezelf binnen 1 minuut aan boord waant.

Lees het hele verhaal...

Beeld: Projectmanager Spinosa (links) en testmanager Berry Leerkotte. “Imponerend dat de eerste SMART-L ELR op tijd is gerealiseerd.”

Nieuwe SMART-L ER voor LCF

De 4 Luchtverdedigings- en Commandofregatten van de marine krijgen 'haviksogen'. De nieuwe, ultramoderne SMART-L Extended Longe Range radars sporen ballistische raketten in een vroeg stadium op.

Lees het hele verhaal...

Slimmere logistiek

De krakende boordradio maakt plaats voor een loepzuivere beeldverbinding. Ontbrekende reservedelen rollen uit de 3D-printer. De landmacht zet op materieellogistiek stevige stappen in de 21e eeuw.

Lees het hele verhaal..

Met SUIT naar waar je wilt

Alleen het zand en de brandende zon ontbreken. Voor de rest is het alsof je rondloopt in de staten van het Malinese Gao. Tijdens de Landmachtdagen is het nieuwe, virtuele trainingssysteem SUIT gepresenteerd.

Lees het hele verhaal...

Zeeleeuw test vuurleiding nieuwe torpedo

Met haar nieuwe Combat Management System, ge-update afvuurinstallatie en binnenkort hypermoderne torpedo's moet de vuurleiding van de Zeeleeuw dringend worden doorgelicht.

Lees het hele verhaal...

Simulatie moet je beleven

De nieuwste simulatiesnufjes waren te zien en te beleven tijdens de ITEC, de grootste beurs op dit gebied. "We hebben hier alles bij elkaar, met een stevige brug naar de kennisinstituten en de industrie. Je kunt hier niet alleen naar simulatoren kijken, je moet het beleven."

Lees het hele verhaal...

Counter IED

De IED-dreiging wordt steeds diverser. Geïmproviseerde explosieven zijn niet meer uitsluitend statisch. Via de lucht, een tunnel, de grond of water komen ze naar ons toe.

Lees het hele verhaal...

Mekka in 3D

3D-animaties zijn al lang niet meer weg te denken uit militaire opleidingen en trainingen. Bij Aegis Technologies in Orlando creëert een team van 3D-ontwerpers realistische militaire modellen voor krijgsmachten over de hele wereld.

Lees het hele verhaal...

Nieuwe boordmitrailleur M3M geeft boost aan slagkracht NH90

Maak kennis met de FN M3M, het nieuwe boordwapen op de multifunctionele maritieme helikopter NH90.

Lees het hele verhaal...