Lees over innovatieprojecten bij Defensie

De Defensiebladen schrijven geregeld over innovatieve projecten. Lees hier actuele verhalen uit de Defensiekrant, Alle Hens, Landmacht, de Vliegende Hollander, KMarMagazine of Materieelgezien.

Counter IED

De IED-dreiging wordt steeds diverser. Geïmproviseerde explosieven zijn niet meer uitsluitend statisch. Via de lucht, een tunnel, de grond of water komen ze naar ons toe.

Lees het hele verhaal...

Mekka in 3D

3D-animaties zijn al lang niet meer wweg te denken uit militaire opleidingen en trainingen. Bij Aegis Technologies in Orlando creëert een team van 3D-ontwerpers realistische militaire modellen voor krijgsmachten over de hele wereld.

Lees het hele verhaal...

Nieuwe boordmitrailleur M3M geeft boost aan slagkracht NH90

Maak kennis met de FN M3M, het nieuwe boordwapen op de multifunctionele maritieme helikopter NH90.

Lees het hele verhaal...

Tijdelijke naderingsprocedure voor C-130

Zonder dure ontwikkelelkosten en het creëren van extra functies lossen 3 innovatieve militairen relatief eenvoudig een groot operationeel probleem op.

Lees het hele verhaal...

Demonstratie Link 22  op internationaal symposium

Kleiner, accurater, sneller, verder en veiliger. Het verbindingssysteeem 'Link 22' kreeg de vuurdoop voor een lange afstandtest.

Lees het hele verhaal...

Innoveren met minimale kosten

Innoveren kan in sommige gevallen best snel en kostenefficiënt. Als je maar slim bent en bereid om kennis en kunde te delen.

Lees het hele verhaal...

Militairen trainen procedures in virtuele wereld

De luchtmobiele brigade maakte voor het eerst kennis met de nieuwste opleidings- en trainingstool van de landmacht, de Small Unit Immersive Trainer.
Lees het hele verhaal...

Beter bommen ruimen

Geïmproviseerde explosieven vormen overal en altijd een dreiging voor militairen. "Innovatie is zo belangrijk. Telkens als wij de tegenstander door hebben, zoek hij nieuwe methoden."

Lees het hele verhaal...

FRISC-simulator traint voor topsport

De Formule 1 op het water. Zo omschrijven expert kleine, snelle vaartuigen zoals de FRISC. De Fast Small Ship Simulator-in-ontwikkeling brengt verlichting in heftige trillingen en schokken door klappen op het water.

Lees het hele verhaal...
 

SAP-programma Zeeketen afgerond

De Koninklijke Marine werkt nu met 1 Defensiebreed informatiesysteem: SAP. Een balans.

Lees het hele verhaal...

Fieldlab met midden- en kleinbedrijf

Defensie zoekt nieuwe wegen naar 'slimme' basis. Samenwerking tussen Defensie en het midden- en kleinbedrijf in een fieldlab moet leiden naar een vlot opbouwbaar, goed beschermd en operationeel flexibel kamp: de smartbase.

Lees het hele verhaal...

Een tablet als reparatiehulplijn

Herstellen met een tablet. De militairen in Mali maken voor het eerst op missie gebruik van het Project Multi-touch Information System Experiment (PROMISE) Materieeldienst Ondersteunings Netwerk (MON).

Lees het hele verhaal...

Krachtigste sleper ooit voor marine

De eerste uit een serie van 3 hybride sleepboten is opgeleverd. Het bijna 29 meter lange schip draagt de naam Noordzee. De vaartuigen zijn speciaal geprepareerd om te kunnen opereren in ijzige wateren.

Lees het hele verhaal...

Marchaussee ontwikkelt cyberkennis in de breedte

"Je moet inspelen op de snelle ontwikkelingen als je straks de beste wilt zijn.". De marechaussee wil leidend blijven op taken als grenstoezicht, documentfraude en toetsing van inzet van geweld door Defensie.

Lees het hele verhaal...
 

Veiligheids-ecosysteem

Naast de klassieke rol van het gebruik van geweld richt de luchtmacht zich steeds meer op informatie vergaring vanuit de lucht en ruimte en de inzet van non-kinetische, dus niet-explosieve middelen.

Lees het hele verhaal....
 

Het gevecht van overmorgen

Infanterierobots, spinachtige tanks en hypersnelle analyses van 'big data'. De landmacht denkt na over de middelen en werkwijzen van overmorgen.

Lees het hele verhaal...

Toekomstscenario helikopteroperaties

Voor de komende jaren weet het Defensie Helikoptercommando waar het qua materieel aan toe is. Maar wat vliegt er over pakweg 20 jaar?

Lees het hele verhaal...

Artillerie voert lange dracht precisiemunitie in

Pantserhouwitsers, coördinatie- en vuurleidingscentra en Fire Support Teams moeten goed op elkaar zijn ingespeeld voor de komst van Excalibur. Het 155 milimeter lange dracht precisieprojectiel doet binnenkort zijn intrede bij de artillerie.

Lees het hele verhaal...