Lees over innovatieprojecten bij Defensie

De Defensiebladen schrijven geregeld over innovatieve projecten. Lees hier actuele verhalen uit de Defensiekrant, Alle Hens, Landmacht, de Vliegende Hollander, KMarMagazine of Materieelgezien.

Onderzeeboottrainer uit eigen keuken

De Piet de Jong Guardion Submarine Trainer beleefde onlangs de eerste 'duik' in een gebouw op de Helderse marinebasis. Een hypermodernde simulator waarin je jezelf binnen 1 minuut aan boord waant.

Lees het hele verhaal...

Slimmere logistiek

De krakende boordradio maakt plaats voor een loepzuivere beeldverbinding. Ontbrekden reservedelen rollen uit de 3D-printer. De landmacht zet op materieellogistiek stevige stappen in de 21e eeuw.

Lees het hele verhaal..

Met SUIT naar waar je wilt

Alleen het zand en de brandende zon ontbreken. Voor de rest is het alsof je rondloopt in de staten van het Malinese Gao. Tijdens de Landmachtdagen is het nieuwe, virtuele trainingssysteem SUIT gepresenteerd.

Lees het hele verhaal...

Zeeleeuw test vuurleiding nieuwe torpedo

Met haar nieuwe Combat Management System, ge-update afvuurinstallatie en binnenkort hypermoderne torpedo's moet de vuurleiding van de Zeeleeuw dringend worden doorgelicht.

Lees het hele verhaal...

Simulatie moet je beleven

De nieuwste simulatiesnufjes waren te zien en te beleven tijdens de ITEC, de grootste beurs op dit gebied. "We hebben hier alles bij elkaar, met een stevige brug naar de kennisinstituten en de industrie. Je kunt hier niet alleen naar simulatoren kijken, je moet het beleven."

Lees het hele verhaal...

Counter IED

De IED-dreiging wordt steeds diverser. Geïmproviseerde explosieven zijn niet meer uitsluitend statisch. Via de lucht, een tunnel, de grond of water komen ze naar ons toe.

Lees het hele verhaal...

Mekka in 3D

3D-animaties zijn al lang niet meer weg te denken uit militaire opleidingen en trainingen. Bij Aegis Technologies in Orlando creëert een team van 3D-ontwerpers realistische militaire modellen voor krijgsmachten over de hele wereld.

Lees het hele verhaal...

Nieuwe boordmitrailleur M3M geeft boost aan slagkracht NH90

Maak kennis met de FN M3M, het nieuwe boordwapen op de multifunctionele maritieme helikopter NH90.

Lees het hele verhaal...

Tijdelijke naderingsprocedure voor C-130

Zonder dure ontwikkelelkosten en het creëren van extra functies lossen 3 innovatieve militairen relatief eenvoudig een groot operationeel probleem op.

Lees het hele verhaal...

Demonstratie Link 22  op internationaal symposium

Kleiner, accurater, sneller, verder en veiliger. Het verbindingssysteeem 'Link 22' kreeg de vuurdoop voor een lange afstandtest.

Lees het hele verhaal...

Innoveren met minimale kosten

Innoveren kan in sommige gevallen best snel en kostenefficiënt. Als je maar slim bent en bereid om kennis en kunde te delen.

Lees het hele verhaal...

Beter bommen ruimen

Geïmproviseerde explosieven vormen overal en altijd een dreiging voor militairen. "Innovatie is zo belangrijk. Telkens als wij de tegenstander door hebben, zoek hij nieuwe methoden."

Lees het hele verhaal...