Innovatiepartner van Defensie worden?

Ben jij degene die Defensie aan dat innovatieve idee helpt? Vernieuwen zit ons bij Defensie in het DNA, maar we zien wel eens iets over het hoofd. Daarom zijn we geïnteresseerd in jouw idee, jouw oplossing, jouw ingeving! FRONT is het aanspreekpunt bij Defensie, voor externe én interne initiatiefnemers van innovatie. Word jij onze partner in innovatie?

Wie zijn wij?

FRONT brengt innovatieve mensen en ideeën samen. Onze naam staat voor Future Relevant Operations with Next-generation Technology. We stimuleren mensen die innovatie ‘ademen’; dat doen we zelf ook. Wij verbinden, versnellen en maken innovatie zichtbaar. Ons doel is om nieuwe en slimme ideeën optimaal te benutten, voor een krijgsmacht die relevant is en blijft.

“Verbinden, versnellen, zichtbaar maken”

Wie ben jij?

Heb jij een gouden idee? Dan is Defensie geïnteresseerd, of je nu een start-up bent of betrokken bij een bedrijf of onderzoeksinstituut. Maar ook als je al jaren bij Defensie werkt. Hoe dan ook: jij bent belangrijk voor Defensie. Je staat open voor vernieuwing en je wilt jouw idee samen met Defensie verder ontwikkelen.

Hoe helpen we jou?

FRONT heeft contact met andere innovatiedeskundigen bij Defensie. Daarmee stemmen we ideeën af. FRONT is een 'makelaar' die werelden bij elkaar brengt. We bekijken waar we van elkaar kunnen leren, waar raakvlakken zijn en waar de Defensieonderdelen elkaar kunnen aanvullen of versterken. We stimuleren innovatief ondernemerschap binnen Defensie. En we maken innovatie zichtbaar door storytelling, demonstraties, media en evenementen.

FRONT staat direct in verbinding met de hoogste militair van Nederland: de Commandant der Strijdkrachten. Dat betekent dat we partijen kunnen verbinden dankzij korte lijnen. Zo benutten we nieuwe en slimme ideeën optimaal voor een relevante krijgsmacht. Daar worden we allemaal beter van.

Neem contact op!

Zie jij Defensie als partner voor jouw innovatieve idee? Onderzoek dan de mogelijkheden samen met ons!

Geen pitch, gewoon samen kijken wat mogelijk is. Ongedwongen. Wie weet wat we samen weten te bereiken. Neem van ons aan: we weten wat teamwork is.

“Gewoon samen kijken wat mogelijk is. Ongedwongen.”

Stuur een e-mail naar Front@mindef.nl en probeer daarin de volgende vragen te beantwoorden:

  • Wat is je idee is en welk probleem lost het op.
  • Vertel iets over de achtergrond van je idee.
  • Laat weten welke organisaties of mensen er bij het idee betrokken zijn, of welke je er bij wil betrekken.
  • Welk resultaat heb je voor ogen?
  • Heb je geld of middelen nodig om het uit te voeren of te experimenteren?

Wat gebeurt er daarna?

Dan zijn wij aan zet. We kijken of het idee aansluit bij de (innovatie)doelen van Defensie. We denken na over de uitvoering en invoer; wat zijn de effecten en niet-bedoelde neveneffecten bij invoering, de risico’s en haalbaarheid. Hoe lang duurt de invoering? Is het echt vernieuwend, of zijn er misschien plannen waar het idee op aansluit?

We duiken er in en laten het je snel weten. Dus wacht niet langer en vertel ons je idee. Dan zorgen we samen voor een vliegende start.