Digipilot HP1D

Digipilot is een officiële digitale nautische publicatie.

Het programma geeft informatie voor uw reisvoorbereiding, zoals:

  • vaaraanwijzingen;
  • aanvullende havengegevens;
  • getij-informatie;
  • de Deep Draught Planning Guide (Greenwich Buoy to Europoort - HP8);
  • de Mariners Routing Guide for the Southern North Sea (1970).

U kunt de informatie bekijken in verschillende geografische en thematische lagen. De applicatie toont de Nederlandse en Belgische kust. En de landinwaarts gelegen hoofdscheepvaartwegen tot en met de havens van Antwerpen (België) en Emden (Duitsland).

Digipilot is officieel erkend en gelijkwaardig aan de papieren publicaties HP1 (Netherlands Coast Pilot) en de HP33 (getijtafels en stroomatlassen). U mag HP1 en HP33 vervangen door Digipilot. Dat mag op voorwaarde dat u passende back-up faciliteiten heeft. Bijvoorbeeld een printmogelijkheid of een onafhankelijk geïnstalleerd tweede programma.

Gratis downloaden

Digipilot is gratis te downloaden. Dit kan voor verschillende platforms. Versie 3.0 met bijbehorende updates (tot 3.16) wordt niet meer ondersteund en is vervallen.

Updates Digipilot

Digipilot is een officieel product volgens SOLAS-regelgeving. Zoals papieren producten worden bijgehouden met Berichten aan Zeevarenden (BAZ), moet ook dit digitale product up-to-date worden gehouden. Eventuele updates worden via BaZ aangekondigd en deze kunt u ook downloaden. Download dan een volledig nieuwe versie.

3 versies Digipilot editie 4.7

U kunt kiezen tussen 3 versies: 

  • Mac-OSX vanaf versie 10.4;
  • Windows 7/8/10;
  • Windows-XP.

Downloadformulier voor Digipilot

Als u onderstaand formulier invult, komt u op de pagina waar u de download kunt starten van de Mac-OSX, Windows 7/8/10 of Windows-XP versie.

Uw persoonsgegevens worden alleen gebruikt om inzicht te krijgen in wie de producten downloadt. En om eventuele opmerkingen te beantwoorden. Ze worden niet langer bewaard dan voor dat doel nodig is.

Om versie Digipilot 4.7 (juni 2017) voor Mac-OSX te installeren op uw computer moet u het zip-bestand opslaan, uitpakken en het bestand 'digipilot installer.mpkg' starten.

Voor het installeren van een Windows versie moet u de vorige versie van uw computer verwijderen. Ga hiervoor naar Start > Configuratiescherm > Programma's en onderdelen > Digipilot 4.6 selecteren > kies verwijderen.

Uw gegevens

Hoort bij