Dutchbat 3 start website met animatie

De feiten over het VN-bataljon Dutchbat 3 bij elkaar. Dat is wat de makers willen met dutchbat3.info. De eerste informatie staat online en een eigen animatievideo over de val van Srebrenica valt meteen op. Deze neemt de kijker in 15 minuten mee naar de periode januari tot en met juli 1995.

Vergroot afbeelding Still van website dutchbat3.info.
Beeld: dutchbat3.info

De website is opgezet door de Vereniging Dutchbat 3. Zij wil schoolgaande jeugd, journalisten en andere geïnteresseerden een online bibliotheek bieden met alles wat met Dutchbat 3 te maken heeft. Denk aan de Nederlandse inzet in Srebrenica, Potočari en Simin Han, maar ook interviews met Bosniërs en hoe zij tegen Dutchbat 3 aankeken. Het moet een verdieping en een eerlijk beeld geven waarmee de bezoeker zijn eigen mening kan vormen.

Serie Coen Verbraak

De serie Srebrenica – De machteloze missie van Dutchbat staat ook op de site. Deze 3-delige documentaire van Coen Verbraak gaf afgelopen week veel mensen een verbijsterende kijk op de val van de enclave.

Beeld kantelen

Dat is precies wat dutchbat3.info wil laten zien. Niet het neergezette beeld dat Dutchbatters erbij stonden en er naar keken, maar het verhaal van militairen die voor een onmogelijke taak stonden.