Varia

Over de tradities van het regiment kun je een boek volschrijven. In deze historische canon staan er al zoveel beschreven en nog is het overzicht niet compleet. En ook die 'kleine' tradities zijn niet weg te denken uit het leven van de (vroegere) Limburgse Jager.

Els La Vera

Dat is een reden om nog een aantal van die tradities te serveren. En wat kan beter dienen als aperitiefje dan Els! Inderdaad, Els La Vera, een onvervalst Limburgse kruidenbitter waarmee al menig Limburgse Jager de innerlijke mens versterkte.

De Limburgse Jager

Vroeger bestond er ook een regimentswijn, maar die is niet meer. Het staat, met zoveel meer, allemaal te lezen in De Limburgse Jager. Dat blad verschijnt al sinds 1951 en is niet meer weg te denken uit de regimentstraditie. Daarin is alles te vinden over het hertenkamp en Baerke, de verdwenen mascotte van het regiment. Of over de jaarlijkse wandeltochten en de andere sportieve evenementen.

Ook de historische regimentsverzameling komt aan bod. Hier wordt met groot enthousiasme de geschiedenis van het korps verteld. Daarnaast bericht het blad ook over de vele prijzen die het regiment in de wacht sleepte bij schietwedstrijden en pelotonstesten. Dat leverde een prijzenkast op om trots op te zijn.

Nieuwe tradities ontstaan

Sommige mooie tradities zijn weer verdwenen, maar elke dag kunnen er nieuwe ontstaan. Zoals op die dag dat de 2 ganzen van de A-compagnie hun intrede deden. Of op die dag dat de uitzendstreamer werd bedacht. Of toen de eerste coin werd geslagen. De coin is een genummerde munt die de Limburgse Jager altijd bij zich hoort te dragen. Het is een symbool van saamhorigheid. Tijdens een gezellig samenzijn kan iemand vragen om de coin check. Wie hem niet kan tonen, moet een rondje geven.

Tradities zorgen voor eenheid

Laat niemand u vertellen dat tradities oubollig en onnozel zijn! Want in traditie schuilt het vermogen om een groep tot een eenheid te smeden. In die eenheid schuilt het vermogen om tradities voort te brengen. Tradities zijn een bewijs van de goede korpsgeest binnen het Regiment Limburgse Jagers. En een goede korpsgeest is van groot belang voor een eenheid die vaak onder moeilijke omstandigheden een taak moet uitvoeren.