Waar kun je kijken?

In september is het 75 jaar geleden dat parachutisten van de 82e Airborne Divisie in Groesbeek landden voor operatie Market Garden.

Op 18, 20, 21 en 22 september vinden er herdenkingen plaats:

  • Woensdag 18 september (Groesbeek): ruim 1.000 parachutisten landen op landgoed Den Heuvel. Dit publieksevenement is vrij toegankelijk. Volg de website van de gemeente Berg en Dal voor de laatste informatie.
  • Vrijdag 20 september (Arnhem): helikopterdemonstratie tijdens het grootschalige herdenkingsevenement Bridge to Liberation.
  • Zaterdag 21 september (Ede): tussen 8:00 uur en 17:00 uur vinden er op de Ginkelse Heide bij Ede verschillende paradroppings plaats. Ook zijn er tal van andere activiteiten, zoals een helikopterdemo van de Koninklijke Luchtmacht. De organisatie van de herdenking is in handen van de Gemeente Ede. Kijk voor actuele (bezoekers)informatie op de site van de Gemeente Ede of de Facebook-pagina over de Herdenking 75 jaar Market Garden.
  • Zondag 22 september (Driel): de 6e Airborne Brigade uit Polen steekt met hulp van 11 Luchtmobiele Brigade de Rijn over (100 meter ten oosten van het Drielse veer). Dit gebeurt ter herinnering aan de Poolse militairen die in september 1944 probeerden om ingesloten Britse militairen via deze weg te ontzetten.