Weblog Defensieacademie

Chaos in de kombuis

8 kilo champignons, 20 kilo uien en 4 kilo radijsjes voor de salade. Die heb ik allemaal klein gesneden voor half 10 ’s ochtends. Wat een chaos in de kombuis! Maar wel een heel gezellige chaos; de koks zijn echt leuke mensen die houden van lachen. Maar het is er ook hard werken.

Wie: Dewi Ekker.

Wat: adelborst technische dienst, tijdens 1e vaart op marineschip.

Er moest een hoop gebeuren: we aten ’s middags spaghetti of macaroni met bolognese- of carbonarasaus. Bovendien moest er nog een klein pannetje saus zonder vlees komen voor de 3 vegetariërs aan boord. Leuk om weer eens te koken, na 7 weken van huis te zijn geweest. Ook al is dat voor zoveel mensen wel totaal anders.

Muziekje erbij

De hele ochtend stond ik dus als een razende groente te snijden. Daarna even geholpen in de spoelkeuken, maar toen hadden ze even geen werk meer voor me.

De bakker kon wel een extra handje gebruiken. Hij vond het ook wel gezellig een keertje niet alleen in dat hok te staan. Samen hebben we bolletjes gebakken voor de hotdogs die avond. De hoeveelheden die in zo’n recept staan... We hebben 270 broodjes staan rollen. Het duurde wel even voor we klaar waren maar dat vond ik niet erg. Het was leuk werk, muziekje erbij, en nog een pluspunt: het ruikt altijd heerlijk in de bakkerij!

Bakken, eten, schoonmaken

Tussen de middag onze eigen pasta gegeten, wat goed smaakte. Daarna gingen we weer verder met afbakken. Ook hebben we het deeg voorbereid voor de koekjes voor morgen en de hoeveelheden afgemeten voor de broden die morgen gebakken worden. Toen we klaar waren maakten we de bakkerij schoon en was het alweer tijd voor het avondeten. Daarna geholpen met afwassen en schoonmaak van de kombuis. Uiteindelijk zat ook voor mij de werkdag erop. Ik heb ervan genoten!

Groeten vanaf Zr. Ms. Evertsen,

Dewi Ekker

Meer weblogberichten

Reactiemogelijkheid gesloten

U kunt geen reactie meer plaatsen.

Reacties

  • hai, wat leuk om al deze positieve reacties te lezen! dankjulliewel!

    Van: Dewi Ekker | 16-11-2016, 08:35

  • toppers zonder jullie zouden we nergens zijn , altijd goed eten gehad !!! en heerlijk .

    Van: RDJahangir | 08-11-2016, 16:33

  • Erg leuk om op deze manier mee te kunnen leven !

    Van: Opa Wouter | 07-11-2016, 10:02

  • Leuk !!!

    Van: Wouter | 03-11-2016, 11:17

  • Ha Dewi,
    Wat leuk om te lezen! Al die uien! Dit is een vrolijke versie van 'huilen met de pet op.'

    Van: Monique Hagen | 03-11-2016, 10:15

  • Adelborst Dewi Ekker is bakker op haar eerste Kruisreis e/o " ketelbinkie " Succes Dewi en zorg dat je er bij blijft.

    Van: Vandermeulen (ex ozd) | 02-11-2016, 11:30

  • Dewi,
    Leuk verhaal.
    Veel succes en plezier verder.
    Gr,
    M

    Van: LTZ1(TD) Marianne van der Kruijs | 02-11-2016, 09:26