230 nieuwe officieren bij Defensie

Honderden vliegende petten versierden vandaag de Koninklijke Militaire Academie (KMA) in Breda. 230 cadetten kregen er namelijk hun officiersdiploma uitgereikt. De kersverse officieren van landmacht, luchtmacht en marechaussee rondden hiermee hun opleiding af aan de Nederlandse Defensie Academie (NLDA).

“Op de KMA hebben jullie de kans gekregen veel te leren”, zei KMA-commandant kolonel Laurens Jobse. “ Van elkaar, van jullie instructeurs, van de docenten en binnen het cadettencorps.”

Advies

Hij gaf de officieren ook advies mee. “In een wereld die continu verandert, moet ook de krijgsmacht en dus jullie je kunnen aanpassen. Ga steeds op zoek naar verbeteringen. Dat hoeven jullie niet alleen te doen. Collega-officieren, ervaren onderofficieren, korporaals en soldaten vormen samen met jullie een team. Soms heel divers, maar juist daarom krachtig.”

Naast Jobse reikte ook commandant NLDA generaal-majoor Nico Geerts, en de decaan van de faculteit Henrik Rudolph de ‘bullen’ uit. Ook de Bredase locoburgemeester Alfred Arbouw, commandanten of een vertegenwoordiger van de landmacht, luchtmacht, marechaussee en het Commando DienstenCentra waren bij de ceremonie.

NLDA

De NLDA verzorgt voor Defensie de officiersopleidingen, waarbij officieren wetenschappelijk worden opgeleid en fysiek en mentaal worden getraind en gevormd.