Nederlandse Defensie Academie opent nieuwe campus

De Nederlandse Defensie Academie (NLDA) heeft sinds vandaag op de Trip van Zoudtlandtkazerne in Breda een nieuwe campus. Het academieterrein biedt plaats aan een nieuwe woontoren, het Instituut Defensie Leergangen, het TalenCentrum Defensie en het ExpertiseCentrum Leiderschap Defensie. Vandaag was ook de aftrap van het academisch jaar.

Opening van het academisch jaar.

Professor Henrik Rudolph, decaan aan de Faculteit Militaire Wetenschappen van de NLDA opent het academisch jaar.

Dit laatste gebeurde door professor Henrik Rudolph, decaan aan de Faculteit Militaire Wetenschappen van de NLDA. “Het academisch jaar 2016/2017 brengt de nodige uitdagingen. Het voorjaar 2017 staat in het teken van de accreditatie van een nieuwe technische master Military Technology Systems and Processes. Hierin worden toekomstige chief technical officers opgeleid.” Deze cyberspecialisten vechten op termijn voor ons in de frontlinie van de cyberwar.

Studeren en wonen

Tijdens hun opleiding studeren officieren niet alleen op de campus, maar wonen er ook. Om de verschillende kenniscentra onder te brengen, zijn bestaande gebouwen op het terrein grondig verbouwd. Op de campus volgen officieren hoger loopbaanonderwijs en ontwikkelen zij hun leiderschapskwaliteiten en taalvaardigheid.

Opening van de nieuwe campus.

Commandant NLDA generaal-majoor Nico Geerts en burgemeester van Breda Paul Depla openen de nieuwe campus.

Smetje op loopbaan

Commandant Nederlandse Defensie Academie (NLDA) generaal-majoor Nico Geerts en burgemeester van Breda Paul Depla openden de nieuwe campus. Geerts: “Generaal-majoor Trip van Zoudtland had een hele mooie carrière en ontving de Willemsorde. Toch heeft hij een smetje op zijn loopbaan. Toen de Engelse bevelhebber hem tijdens Waterloo beval een charge uit te voeren, deed Trip van Zoudtlandt dit niet. In eerste instantie werd hij beticht van lafheid, later bleek dat de commandant van de zware cavalerie de Engelse taal niet machtig was. Gelukkig hebben wij het Talencentrum.”