Lenen, reserveren en verlengen bij de bibliotheek NLDA

De bibliotheek NLDA is vrij toegankelijk voor Defensiepersoneel. Werkt u niet voor Defensie, dan moet u eerst een afspraak maken. Voor de toegang tot het terrein moet u een geldig legitimatiebewijs laten zien. De dienstverlening is vooral gericht op medewerkers en studenten van de Nederlandse Defensie Academie (NLDA). 

Lenerspas

U heeft een lenerspas nodig als u publicaties uit de bibliotheek NLDA wilt lenen. Deze pas kunt u gratis krijgen bij de uitleenbalie van de bibliotheek. U moet wel een geldig legitimatiebewijs meenemen. Adreswijzigingen en verlies of diefstal moet u onmiddellijk doorgeven. 

Lenen

De bibliotheek van de NLDA heeft 2 vestigingen. Op beide vestigingen kunt u terecht met dezelfde pas. Deze pas heeft u ook nodig om de leentermijn van uw boeken te verlengen.

Verlengen

U kunt een geleend boek verlengen zolang het niet gereserveerd is door een andere lener. Als u wilt  verlengen kunt u dat doen in de online catalogus van de bibliotheek, via uw lenergegevens. U gebruikt hiervoor het nummer van uw lenerspas en de eerste 3 letters van uw achternaam.

Reserveren

Is een boek uitgeleend? U kunt het reserveren met uw lenerspas in de online catalogus van de bibliotheek.

Contact

Bibliotheek NLDA Den Helder: bibliotheek.kim@mindef.nl
Bibliotheek NLDA Breda: bibliotheek.kma@mindef.nl