Koninklijke aandacht voor cyberspace bij Defensie

Hoe ziet een digitale strijd er uit? Koningin Máxima heeft zich daar vandaag in verdiept bij het Defensie Cyber Commando. Ze was op de Beatrixkazerne in Den Haag om zich te laten bijpraten over de inspanningen van Defensie op het gebied van cyberspace.

Dat gebeurde tijdens verschillende demonstraties. Ook werd de koningin geïnformeerd over de projecten waar het DCC aan werkt en hoe Defensie cyberspecialisten werft en binnen de poorten wil houden.

Het belang van cyber neemt nog altijd toe en dat geldt ook voor de dreiging.  De bijzondere aandacht van Defensie voor cyber  resulteerde onder meer in de oprichting van het Defensie Cyber Commando (DCC) op 25 september 2014.

Cyber

Cyber is zowel defensief als offensief. Ook inlichtingen maken hier een belangrijk deel van uit. Offensieve cyberoperaties beïnvloeden computersystemen of netwerken van een tegenstander. Dat gebeurt door deze binnen te dringen en te verstoren en/of onbruikbaar te maken. Het gaat hierbij niet alleen om internetachtige netwerken, maar bijvoorbeeld ook om besturingssystemen van een fregat, tank of vliegtuig.

Meer weten over Cyber Security en het Defensie Cyber Commando: kijk onder 'zie ook' en klik op de link.