Centraal Militair Hospitaal NIAZ-gecertificeerd

Het Centraal Militair Hospitaal (CMH) is in het bezit van het certificaat van het Nederlands Instituut voor Accreditatie in de Zorg (NIAZ).

Hiervoor toonde het ziekenhuis voor militairen via audits aan dat het aan alle normen voldoet. Om dit te beoordelen liepen auditoren van het NIAZ 4 dagen mee. Ze brachten alle processen bij het CMH in kaart. Dat leverde het hospitaal uiteindelijk niet alleen certificering op, maar ook complimenten voor de open en trotse cultuur.

Het NIAZ was verder zeer te spreken over het feit dat zorg zoveel mogelijk op 1 dag en 1 locatie wordt aangeboden. Volgens het instituut verplaatsen de medewerkers zich goed in de patiënt. Eveneens positief gewaardeerd werd de aandacht voor ergonomie en werkhouding van de medewerkers.

Dit is pas het begin

Commandant CMH kapitein ter zee arts Jelle Bos nam het document in ontvangst. “Ik ben ontzettend trots op alle medewerkers van het CMH. Samen hebben we het afgelopen jaar hard gewerkt en dit is de bekroning. Dit is pas het begin, want we blijven continu verbeteren en ontwikkelen, om zo de militair de beste zorg te blijven geven. Mede dankzij de goede samenwerking met onder meer de Defensie Gezondheidsorganisatie en het UMC Utrecht hebben we de certificering behaald.”

Het NIAZ ondersteunt zorginstellingen bij het dagelijks verbeteren en borgen van de kwaliteit van zorg. Ook toetst het NIAZ of zorginstellingen het huis op orde hebben. NIAZ bevordert dat zorginstellingen leren van elkaar.

Zie ook: www.niaz.nl