Topstukken kanselarijcollectie

Ruim 100 objecten uit de collectie van het Museum van de Kanselarij, waaronder een aantal topstukken, zijn te zien in Museum Bronbeek.

De presentatie bevat unieke objecten, bijvoorbeeld een gouden penning op het Ontzet van Leiden, een set van 26 miniatuuronderscheidingen van de laatste groothertog van Toscane en de onderscheidingen van een conciërge van Huis ten Bosch. Daarnaast worden geestelijke en adellijke ridderorden, orden van militaire verdienste en buitenlandse en Nederlandse onderscheidingen geëxposeerd.

Museum Bronbeek heeft aansluitend aan de collectie een vitrine gewijd aan Koning Willem III, de stichter van het ‘Koloniaal Militair Invalidenhuis Bronbeek’.

Paleis Het Loo on tour

De presentatie is onderdeel van Paleis Het Loo on tour: een initiatief van het museum om tijdens de vernieuwing en verbouwing collectiedelen op verschillende plaatsen in Nederland aan publiek te tonen. De verzameling van de Stichting tot Instandhouding van het Museum van de Kanselarij der Nederlandse Orden is in bruikleen ondergebracht bij Paleis Het Loo.

De presentatie is te zien tot 1 juli 2021.