Campagnes museum Bronbeek

Museum Bronbeek voert een aantal campagnes. Soms gebeurt dat in samenwerking met andere musea en instellingen. De campagnes op dit moment zijn:

Niet weggooien!

Verschillende musea en erfgoedinstellingen organiseren elk jaar rond de 4 en 5 meiviering de nationale actie Niet weggooien. Het doel daarvan is om voorwerpen en documenten uit de oorlogsjaren, die nu nog thuis op zolder liggen, te bewaren voor de toekomst. De instellingen willen voorkomen dat originele getuigenissen uit de Tweede Wereldoorlog verloren gaan. Dit materiaal kan namelijk een bijzondere kijk geven op de oorlogsjaren.

De deelnemende instellingen adviseren u graag over de beste manier om erfgoed te bewaren. En dat is het veiligstellen van dit erfgoed voor onderzoek en het nageslacht bij een professionele erfgoedinstelling.

Schenkingen

De collectie van museum Bronbeek groeit nog steeds door schenkingen van particulieren. Overweegt u een schenking? Neem in alle gevallen eerst contact op met de conservator Hans van den Akker, e-mail: jlp.vd.akker@mindef.nl. Als de schenking zinvol blijkt voor het museum, dan kunt u de voorwerpen langs brengen of worden ze op afspraak bij u opgehaald.

Beeldbank Tweede Wereldoorlog

Op Beeldbankwo2.nl vindt u afbeeldingen van de Tweede Wereldoorlog van:

  • de Nederlandse oorlogs- en verzetmusea;
  • herinneringscentra;
  • het Nederlands Instituut voor Oorlogsdocumentatie (NIOD).

U vindt daar ook bijdragen van Museum Bronbeek over de Tweede Wereldoorlog in Nederlands-Indië en de Pacific.

Oorlog in blik

Op Oorloginblik.nl kunt u films en geluidsfragmenten van Nederland, Nederlands-Indië, Suriname en de Nederlandse Antillen in de Tweede Wereldoorlog bekijken of beluisteren.

Heeft u films uit deze periode? Bespreek via telefoonnummer (020) 419 68 38 de mogelijkheden om dit materiaal te laten digitaliseren. Oorlog in Blik is een initiatief van het programma Erfgoed van de Oorlog van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.