Museum Bronbeek

Museum Bronbeek belicht de koloniale vaderlandse geschiedenis. Centraal staan de invloed van de overheid op de koloniale samenleving en het optreden van het Koninklijk Nederlands-Indisch Leger (KNIL).

Het wingewest 1817-1914 (1).

Interieur uit Het verhaal van Indië.

Tentoonstellingen Bronbeek

‘Het verhaal van Indië’ is de vaste tentoonstelling over de geschiedenis van de Nederlandse aanwezigheid in Nederlands-Indië. Er zijn ook tijdelijke tentoonstellingen. Het museum organiseert diverse publieksactiviteiten, zoals de jaarlijkse Krissendag.

Nieuwsbrief en activiteiten

Wilt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen en activiteiten van Museum Bronbeek? Meldt u zich dan aan voor de e-nieuwsbrief door een e-mail te sturen naar BronbeekNieuws@mindef.nl. Activiteiten zoals tentoonstellingen, presentaties en herdenkingen vindt u ook op bovenaan deze pagina onder 'Activiteiten'.

Schenkingen

De museumcollectie is te vinden op Museumbronbeek.nl. Een deel van de collectie van museum Bronbeek bestaat uit schenkingen. Overweegt u een schenking? Neem dan contact op met de conservator Hans van den Akker, e-mail: jlp.vd.akker@mindef.nl.