Museum Bronbeek

Museum Bronbeek belicht de koloniale vaderlandse geschiedenis. Centraal staan de invloed van de overheid op de koloniale samenleving en het optreden van het Koninklijk Nederlands-Indisch Leger (KNIL).

Het wingewest 1817-1914 (1).

Interieur uit Het verhaal van Indië.

Tentoonstellingen Bronbeek

‘Het verhaal van Indië’ is de vaste tentoonstelling over de geschiedenis van de Nederlandse aanwezigheid in Nederlands-Indië. Er zijn ook tijdelijke tentoonstellingen. Het museum organiseert diverse publieksactiviteiten, zoals de jaarlijkse Krissendag.

Nieuwsbrief en activiteiten

Wilt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen en activiteiten van Museum Bronbeek? Meldt u zich dan aan voor de e-nieuwsbrief door een e-mail te sturen naar BronbeekNieuws@mindef.nl. Activiteiten zoals tentoonstellingen, presentaties en herdenkingen vindt u ook op bovenaan deze pagina onder 'Activiteiten'.

Openbare repetitie gamelan

2 keer per maand bespeelt de groep Kusumo Budoyo de gamelan. U kunt deze openbare repetities bijwonen op zondagen. Informeer vooraf naar de actuele datum via (026) 376 35 55.

Schenkingen

De museumcollectie is te vinden op Museumbronbeek.nl. Een deel van de collectie van museum Bronbeek bestaat uit schenkingen. Overweegt u een schenking? Neem dan contact op met de conservator Hans van den Akker, e-mail: jlp.vd.akker@mindef.nl.