Landgoed Bronbeek

Op het landgoed vindt u verschillende monumenten en gedenktekens. De meeste herinneren aan de bezetting van en de krijgsgevangenschap in Nederlands-Indië. Ook vindt u er bijzondere gebouwen, beelden en een plantenkalender.

Rondleidingen

U kunt op landgoed Bronbeek een rondleiding krijgen.

Brochure

In de brochure Het landgoed Bronbeek vindt u informatie over de geschiedenis van het landgoed. U leest er ook meer over de gebouwen, monumenten, beelden en bomen. En er staat een wandelroute over het landgoed in.

Plantenkalender

Op het landgoed is een bijzonder mozaïekperk van subtropische blad- en vetplanten te zien. Na de IJsheiligen (midden mei) wordt het perk ingeplant. Tot en met september is dagelijks de juiste datum te lezen. Het perk heeft elk jaar een bijzonder thema.

In 2017 memoreert het perk de Slag in de Javazee op 27 februari 1942. Schout-bij-nacht Karel Doorman probeerde vergeefs ter zee de Japanse invasie op Java te keren. Hij gaf het sein ‘All ships follow me’.

Op Flickr.com vindt u alle plantenkalenders sinds 1938.

Indische wandelroute

Het landgoed Bronbeek is een van de stops in de wandelroute ‘Indië in Velp en Rozendaal: een wandeling’. Deze wandelroute is beschreven in een rijk geïllustreerde brochure. De route neemt je mee in de levens van mensen met een Indisch verleden en leidt langs de plaatsen in Velp en Rozendaal die aan hen herinneren. De brochure is niet alleen bruikbaar als wandelgids, maar ook te lezen als boek over het Nederlands Indisch verleden van onze voorouders. Koop de gids in de museumwinkel van Bronbeek of download de PDF onderaan deze pagina.