19 april Spel en uitdaging op het BronbeekFestival

Activiteitendata
-
Museum en landgoed Bronbeek, Velperweg 147, Arnhem

Tijdens het BronbeekFestival op landgoed Bronbeek worden vooral kinderen uitgedaagd mee te doen met stoere, speelse en creatieve activiteiten in de openlucht en in tenten.

Zo kan je in allerlei korte creatieve workshops eigenhandig aan de slag. Bijvoorbeeld een  herinneringsbloem maken van klei en glazuur, houten vredesduiven die gemaakt zijn door Bronbeekbewoners versieren of eigen speelgoed maken met Indonesische materialen.

In de knutselbus kan je iets maken van gerecycled materiaal, zoals pallethout, kleerhangers en jampotjes. En je kan oud-Indische spelletjes spelen of verkleed in sarong of uniform op de foto.

Stoer

Maar er zijn ook stoerdere dingen te doen, zoals een klimtoren beklimmen, door de jungletunnel kruipen, schieten op doelwitten en je handigheid testen in een hindernisbaan. Ook kan je ervaren hoe het is om te vliegen in de F-35, het nieuwe gevechtsvliegtuig van de luchtmacht. Of op een motor van de marechaussee zitten. Of rijden op een antiek militair voertuig.

Feestelijk tintje

Swingband Samba Palooza, het Bronbeekkoor en het Reünieorkest Regiment van Heutsz zorgen voor een feestelijk tintje. Wie nog nooit de Potjo Potjo heeft gedanst, kan dat nu leren. Nederlandse snacks, maar ook echte Indische hapjes en drankjes ontbreken niet.

Toegang

Toegang tot het festival en alle activiteiten inclusief museumbezoek is € 3 (tot 6 jaar en Museumkaart gratis). Kaartjes zijn op 19 april verkrijgbaar bij de ingang van het landgoed. Gratis parkeren kan op het terrein van de HAN aan de Ruitenberglaan. Er is geen parkeergelegenheid op het landgoed.

Samenwerking

Het BronbeekFestival komt tot stand in een samenwerking van het Koninklijk Tehuis voor Oud-Militairen en Museum Bronbeek met de Koninklijke Landmacht,  Koninklijke Luchtmacht en Koninklijke Marechaussee, Paresto, Facilitair Bedrijf Defensie, Keep Them Rolling, vrijwilligers en Arnhemse kunstenaars.