14 april BronbeekFestival

Activiteitendata
-
Museum en landgoed Bronbeek, Velperweg 147, 6824 MB Arnhem

Tijdens het BronbeekFestival worden vooral kinderen uitgedaagd deel te nemen aan stoere, speelse en creatieve activiteiten in de open lucht en in tenten op landgoed Bronbeek.

Je kan muziek maken met Indonesische ankloengs, tropische geuren ontdekken, een Balinees masker maken of met Bronbeekbewoners een houten bootje maken en uitproberen in de vijver. Er zijn oud-Indische spelletjes of je kunt geschminkt en verkleed in sarong of uniform op de foto.

Er zijn ook stoere activiteiten, zoals een klimtoren beklimmen, schieten op doelwitten, je handigheid testen op een hindernisbaan, je zenuwen op de proef stellen met een spiraal of spijkerbroekhangen. Even uitrusten doe je rijdend op een pony of op een militair voertuig.

Er is een korte theatervoorstelling over dagboeken en brieven die uitgezonden militairen ooit naar huis stuurden. De bands Samba Palooza en Esk-Esque zorgen voor de sfeer. Indische hapjes en drankjes ontbreken deze dag niet.

Alle activiteiten op het landgoed zijn van 10.00 tot 17.00 uur.

Praktisch

Een toegangskaartje voor alle activiteiten inclusief museumbezoek kost 3 euro (kind tot 6 jaar, Vriendenpas, Defensiepas en Museumkaart gratis). Kaartjes zijn op 14 april verkrijgbaar bij de ingang van het landgoed. Gratis parkeren kan op het terrein van de HAN aan de Ruitenberglaan. Er is geen parkeergelegenheid op het landgoed.

Het BronbeekFestival komt tot stand door een samenwerking tussen het Koninklijk Tehuis voor Oud-Militairen en Museum Bronbeek, Koninklijke Landmacht, Paresto, Facilitair Bedrijf Defensie, Keep Them Rolling, vrijwilligers, Arnhemse kunstenaars en ArtEZ Hogeschool voor de kunsten.