Helikoptercommando maakt ook online bevrijdingsfestivals mogelijk

Normaal staan er Chinook-transporthelikopters in de hangaars 11 en 12 op Vliegbasis Gilze-Rijen. Op Bevrijdingsdag bieden de enorme loodsen onderdak aan iets heel anders. Dan treden de Ambassadeurs van de Vrijheid Davina Michelle, Tino Martin en Jonna Fraser er op. Vanaf daar verbinden zij de verschillende online Bevrijdingsfestivals en wordt de livestream uitgezonden.

Vergroot afbeelding Archieffoto van een Cougar-transporthelikopter die met een artiest over het Bevrijdingsfestival Den Bosch vliegt.
Archieffoto van een Cougar-transporthelikopter die met een artiest over het Bevrijdingsfestival Den Bosch vliegt.

Het Defensie Helikopter Commando vliegt al jaren artiesten naar de verschillende Bevrijdingsfestivals in heel Nederland. Zoals bekend gooide het coronavirus vorig jaar roet in het eten. Ook dit jaar worden er geen artiesten kris kras door het hele land naar Bevrijdingsfestivals gevlogen. Wel bieden de 14 Bevrijdingsfestivals een online programma van meer dan 200 optredens en activiteiten aan. Uiteraard ondersteunt Defensie het Nationaal Comité 4 en 5 mei ook deze digitale viering van de vrijheid.

Programma bevrijdingsfestivals

Vanaf 11.00 uur zijn de meer dan 200 optredens en activiteiten live te volgen op bevrijdingsfestivals.nl. Bekijk nu alvast het programma. Daar is te zien wanneer de eerder genoemde artiesten optreden, maar bijvoorbeeld ook Typhoon, Suzan & Freek en Milow. Van 23.00 tot 23.30 uur uur zendt NPO3 'Artiesten voor de Vrijheid 2021' uit.

Kijk voor meer informatie en andere activiteiten op de site van het Nationaal Comité  4 en 5 mei.

Leven in vrijheid

Leven in een vrij en veilig land is niet vanzelfsprekend. Vroeger niet, maar ook nu niet! Zolang er oorlog, onrust, conflicten, piraterij en terreur in de wereld zijn, is de krijgsmacht hard nodig. Defensie medewerkers werken vaak onder extreme omstandigheden aan vrede, vrijheid en veiligheid. De kracht van Defensie is een unieke combinatie van teamwork, kameraadschap en onderling vertrouwen.