Opnieuw lading goederen naar Oekraïne

Nederland stuurt een nieuwe lading goederen naar Oekraïne. Het gaat zowel om militaire als niet-militaire goederen. Oekraïne heeft hiervoor een nieuw verzoek ingediend, waar het kabinet mee instemt. Dat schijft minister Kajsa Ollongren vandaag in een brief aan de Tweede Kamer.

De goederen komen bovenop de al geleverde ladingen. Het gaat nu om verschillende militaire goederen, aangevuld met overige goederen zoals voertuigen, gevechtsrantsoenen, slaapzakken, laptops en beschermende kleding.  

De levering is zorgvuldig getoetst aan de EU wapenexportcriteria. Ollongren schrijft bovendien dat zij de Kamer binnenkort informeert over de uitkomst van de toetsing aan het EU Gemeenschappelijk Standpunt inzake wapenexport.

De kosten voor de levering komen uit het Budget Internationale veiligheid.