Landmacht lost parkeerproblemen op bij priklocatie Leiden

Een niet-alledaagse opdracht. Zo kan de klus bij de GGD-vaccinatiestraat in Leiden worden aangemerkt. Een groep van de Genie is daar vanochtend begonnen met het uitbreiden van parkeercapaciteit. De 15 landmachtmilitairen leggen matten van metalen aaneengeschakelde ‘zeskantplaten’ op een nabijgelegen paardenweitje. Dat kan zo dienst doen als parkeerterrein.

Vergroot afbeelding 2 landmachtvoertuigen laden zwaar materiaal uit  bij priklocatie Leiden.
Genisten uit Hedel aan de slag in Leiden.

Dat Defensie de helpende hand biedt gebeurt op verzoek van de Leidse burgemeester Henri Lenferink.

Steeds meer mensen komen naar de GGD-locatie voor een COVID-19-vaccinatie en vooral een boosterprik. Daardoor dreigden parkeerproblemen te ontstaan.

72.000 boosterprikken

Met de extra parkeerruimte valt verkeer beter in goede banen te leiden.
Dat is geen overbodige luxe. Volgens een woordvoerder van GGD Hollands Midden is de organisatie flink aan het opschalen. “We gaan richting de 72.000 boosterprikken per week. Dat zijn er dus zo’n 11.000 per dag.”