Militairen springen bij in ziekenhuizen Limburg

Net als eerder in Utrecht springt Defensie vanaf vandaag ook bij in ziekenhuizen in Limburg. 25 militairen gaan aan de slag in het VieCuri Medisch Centrum in Venlo en 8 in het Zuyderland Medisch Centrum in Heerlen.

Het gaat om militaire artsen, verpleegkundigen en ondersteunend personeel. Ook gaat een militaire planner vanaf morgen helpen bij het Regionaal Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding. Dat gebeurt vanuit het Maastricht Universitair Medisch Centrum.

Limburgse regio

Door de extra handen kan het VieCuri meer COVID-patiënten vanuit de Limburgse regio opnemen. Dat is nodig omdat veel ziekenhuizen geen capaciteit meer hebben. Door de hulp van Defensie kan het Zuyderland de grote belasting beter aan.

De inzet van Defensie gebeurt op verzoek van het Regionaal Overleg Acute Zorg (ROAZ) Limburg namens het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.