Speciale Defensie-track DJ’s Sunnery James en Ryan Marciano gelanceerd

De track van de Nederlandse DJ/producers Sunnery James en Ryan Marciano met geluiden van Defensie, is vandaag officieel gelanceerd. ‘Unseen Heroes’ is per direct te beluisteren via Spotify en andere streamingsdiensten.

Vergroot afbeelding 2 DJ's achter een draaitafel, in een hangar. F-16 op de achtergrond.
DJ/producers Sunnery James en Ryan Marciano.

Het nummer geldt als een ode aan de technici van Defensie, die minder op de voorgrond staan dan bijvoorbeeld vliegers, commando’s of mariniers. Alle onderdelen van de track zijn echte technische geluiden. Beide DJ’s namen ze afgelopen maanden bij Defensie op. Denk aan een overvliegende F-35, de motoren van een gevechtsvoertuig of de sonar van een onderzeeboot.

De DJ’s zijn erg enthousiast over de samenwerking met Defensie. Zij namen niet alleen de geluiden op, maar ook de bijbehorende videoclip. Deze werd op Vliegbasis Volkel gedraaid. Hun opnames waren via YouTube te volgen. “Het was echt een vette ervaring achter de schermen bij de technici van Defensie al deze sounds op te nemen. De opname van de video op de vliegbasis maakte de track helemaal af.”

Proefdraaien op festivals

Dat ‘Unseen Heroes’ bij het grote publiek in de smaak valt, staat volgens de DJ’s vast. Zij draaiden de track de afgelopen tijd al op verschillende festivals en feesten. Dat leverde veel positieve reacties op. Het nummer is met de bijbehorende clip via het YouTube-kanaal van Armada Music te beluisteren en te bekijken. Dat kan door hier te klikken.

Solliciteren

Met de track hoopt Defensie dat meer mensen solliciteren voor een technische baan bij de krijgsmacht. “Technici zijn heel erg belangrijk voor Defensie, alleen met werkende technologie kunnen onze missies worden volbracht. En dat precies wat de trackUnseen Heroes’ weergeeft”, zegt Kris Manders namens Defensie.

Interesse in een technische functie bij Defensie? Kijk op www.werkenbijdefensie.nl/techniek.