Landmacht evacueert inwoners van Valkenburg

De landmachtmilitairen die sinds gisteren in Zuid-Limburg onafgebroken in touw zijn, evacueren momenteel inwoners van Valkenburg. De Geul heeft het Limburgse plaatsje onder water gezet. Huizen en een zorgcentrum staan blank. De mensen worden nu met militaire 4-tonners verplaatst naar droog gelegen gebied.

Militaire voertuigen rijden in ondergelopen straat in donker Zuid-Limburg.
Militaire voertuigen in Zuid-Limburg.

Duizenden zandzakken

Voordat het evacueren begon, vulden de militairen duizenden zandzakken, bedoeld om water tegen te houden langs de Geul en de Gulp.
Ook zijn gevulde zandzakken naar Heerlen gebracht.

Militairen staan in het donker op een grote berg zand en vullen zandzakken.
Militairen vullen duizenden zandzakken.

Uit Oirschot

Er zijn inmiddels zo’n 100 militairen ingezet, afkomstig uit Oirschot. Een deel daarvan stond gisterochtend nog voor een training op een schietbaan toen ze werden geïnstrueerd over hun komende werkzaamheden in Zuid-Limburg.