Luxemburgse hulpgoederen via Eindhoven naar India

Een KDC-10 van de Koninklijke Luchtmacht is onderweg naar India. Het toestel heeft medische hulpgoederen uit Luxemburg aan boord. Het gaat om spullen die hard nodig zijn voor de behandeling van coronapatiënten.

De vracht was vorige week al naar het Air Mobility Command op Vliegbasis Eindhoven gebracht en gereed gemaakt voor luchttransport. De spullen worden morgen in hoofdstad New Delhi gelost. Voor dit doel reist een speciaal team mee.

Nederland en Luxemburg zijn beide aangesloten bij het European Air Transport Command (EATC) dat is gevestigd op Eindhoven. De totaal 7 deelnemende landen stellen hun luchttransportvloot beschikbaar aan het commando. Daardoor kan de inzet van transport- en tankervliegtuigen worden gecoördineerd.

De EATC kan over meer dan 170 vliegtuigen beschikken.