Live te volgen: bevel over krijgsmacht in nieuwe handen

Generaal Onno Eichelsheim krijgt vanaf 14.00 uur het bevel over de krijgsmacht in handen. Kijk mee op YouTube Defensie. Op zijn eerste dag als Commandant der Strijdkrachten vraagt hij aandacht voor de situatie in de wereld, want dreigingen liggen overal op de loer.

Eichelsheim neemt het commando over van luitenant-admiraal Rob Bauer. Normaal is een dergelijk overdrachtsceremonie grootschalig met honderden aangetreden militairen en gasten op het Binnenhof. Vanwege corona gebeurt dit nu kleinschalig in de Ridderzaal in Den Haag. Deze plek symboliseert namelijk waar militairen het voor doen. Het onderstreept de plaats die de krijgsmacht in onze samenleving inneemt: er middenin. Militairen dienen de democratie, ze beschermen de samenleving.

Omroep MAX zendt de ceremonie uit op NPO1.