Invictus Games volgend jaar in april in Den Haag gehouden

De Invictus Games 2020 worden volgend jaar van 16 tot en met 22 april in het Zuiderpark in Den Haag gehouden. Het internationale sportevenement voor fysiek en/of mentaal gewonde militairen was vanwege de COVID-19-crisis al 2 keer uitgesteld.

Het zag er lang naar uit dat de Games niet fysiek door zouden kunnen gaan in Den Haag. Er werd zelfs gedacht aan een digitale editie. Zo ver kwam het niet, merkt teamcaptain Wouter Bakker van het Nederlandse team op. “Wij kijken er naar uit om in 2022 de spelen te mogen beleven zoals ze bedoeld zijn: met vrienden en familie en met de steun van het publiek vanaf de tribunes.”

Ook de organisatie is opgelucht dat er toch een nieuw moment is vastgelegd. “Nu we een datum hebben waarop we ons kunnen concentreren, kunnen wij en de deelnemers nieuwe doelen stellen. De Invictus familie zal in Den Haag zijn kracht aan de wereld tonen in 2022”, aldus Mart de Kruif, voorzitter van de Invictus Games 2020.

5e editie

De verwachting is dat er volgend jaar meer dan 500 deelnemers uit 20 landen naar Den Haag komen. Zij strijden tegen elkaar in 10 adaptieve sporten.

Het is de 5e keer dat de Games worden gehouden. In 2014 vond in Londen de 1e editie plaats, gevolgd door Orlando in 2016. Toronto (2017) en Sydney (2018) waren ook gastheer van de Games.

Bij de Invictus Games staat de kracht van sport centraal om herstel te stimuleren en revalidatie te ondersteunen. Ook dragen de spelen bij aan het creëren van een breder begrip en respect voor de militairen die hun land dienen of gediend hebben.