Esports Defensie Team wint interland tegen Britten

Het Esports Defensie Team heeft gisteravond tijdens de 1e ‘interland’ gewonnen van het Britse militaire esports team. De Nederlandse militaire gamers waren in de best-of-3 showmatch met 2-1 te sterk voor het British Army Esports team. De 2 landen namen het tegen elkaar op in de zogenoemde tactical shooter ‘Counter Strike: Global Offensive’ (CS:GO).

Het leek aanvankelijk makkelijk te worden, toen de Britten in de 1e wedstrijd met 16-3 werden weggezet door de Nederlanders. In de 2e wedstrijd kwamen de Britse esporters onverwacht sterk terug en wonnen ze met 14-16. In de 3e wedstrijd beslisten de Nederlandse militairen de match door 16-10.

Hard getraind

Teammanager eerste luitenant Desmond Opmeer was tevreden over het vertoonde spel. “Ons team heeft heel goed samen gespeeld. Ze hebben er ook hard voor getraind en met name de communicatie onderling was heel goed. Bovendien heeft het ook bijgedragen aan onze primaire doelstelling, namelijk meer bereik en engagement met onze wervingsdoelgroep. Een prima resultaat dus.”

Ook van Britse zijde werd enthousiast gereageerd. “Dit was de beste CS:GO match die ik tot nu toe heb gecast”, jubelde een commentator op het Britse esports Twitch kanaal.

Meer militaire teams

“Blijkbaar vindt onze Nederlandse doelgroep het interessant om militaire esports teams tegen elkaar te zien spelen”, vervolgde Opmeer. “Daarom kijken we nu of we ook met andere buitenlandse militaire esports teams een toernooi of competitie kunnen spelen. Als militaire teams in de grote esports wereld bieden we toch iets extra’s en dat kunnen we effectief inzetten om meer mensen te attenderen op de mogelijkheden bij Defensie.”

Terugkijken

Het Esports Defensie team bestaat sinds enkele maanden. Dat Defensie en de afdeling arbeidsmarktcommunicatie in het bijzonder, zich met dit soort ‘schietspelletjes’ bezighoudt heeft alles te maken met  de enorme grootte van de game-industrie. Om in contact te blijven met (toekomstige) medewerkers moet je zijn waar zij zijn.

De wedstrijd terugkijken kan op het Twitch-kanaal van Esports Defensie Team.